Hirdetés
Szegeden 2018. május 17. 16:09

Korszerű bölcsőben fejlődhetnek az újszülöttek Szegeden

A baba-mamabarát ellátást támogatja az a modern, gördíthető bölcső, amivel a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája gazdagodott. Az eszköznek köszönhetően az édesanyák a nap 24 órájában együtt lehetnek újszülöttjükkel, ami megkönnyíti közös életük első, meghatározó napjait.

A Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján évente körülbelül 2900 újszülött jön a világra. Számukra biztosít komfortosabb ellátást az a korszerű, gördíthető bölcső, amit az intézmény a K&H gyógyvarázs és a K&H Private banking igazgatósága jóvoltából szerezhetett be. Az eszközzel ugyanis az újszülöttek akár a nap 24 órájában együtt lehetnek édesanyjukkal, kihasználva a baba-mama szoros kapcsolatának, valamint az igény szerinti szoptatás előnyeit.

„A 15 éve működő K&H gyógyvarázs program a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. A Private banking igazgatósága kilencedik alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, és már több mint 4,5 millió forinttal járulhattunk hozzá a jövő generációjának ellátásához, mihamarabbi gyógyulásához. A Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának adományozott eszközzel ezúttal olyan értéket teremthetünk, amellyel akár évtizedekre is megkönnyíthetjük a kórházi mindennapokat, az anyák és újszülöttjeik közös életének első, meghatározó napjait” – mondta Horváth István, K&H Private banking igazgatóság vezetője.

„Egy újszülött átlagosan 3-4 napot tölt el osztályunkon. Szeretnénk ez idő alatt az édesanyáknak és babáiknak családbarát ellátást biztosítani, aminek elengedhetetlen eszköze az a korszerű, állítható bölcső, amellyel intézményünk gazdagodott. Hiszen ezzel a babák mindig közvetlenül az anyukájuk mellett lehetnek, aminek köszönhetően könnyedebbé válik pelenkázásuk, altatásuk és táplálásuk is” – mondta Dr. Németh Gábor, a Szegedi Tudományegyetem professzora, tanszékvezető egyetemi tanár.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!