Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 17. 10:28 Forrás: Szegedi Tükör

Napi 2,5 percet ülünk a dugóban

A világ 1360 városában mérték, mennyit ücsörgünk az autóban.

Hirdetés

Az INRIX nemzetközi közlekedéskutató cég tavaly öt kontinens 38 országának 1360 városában vizsgálta a közlekedési dugókat. A módszer amilyen egyszerű, olyan megbízható: 300 millió autós mobilalkalmazásaiból gyűjtik ki az adatokat, ezeket elemezve aztán éves listát adnak ki, amelyből látható, melyik városban mennyi időt töltenek évente az autósok forgalmi dugóban.

Magyarországon tíz nagyobb város került be a mérésbe, és kilencben született eredmény. Némi meglepetésre a hazai mérés azt mutatja, hogy nem a fővárosban, hanem Debrecenben a legrosszabb az autós közlekedés. Míg Budapesten évi 24 órát, addig Debrecenben 25 órát töltenek az autósok a dugókban.

Szegeden a közlekedési torlódásokban való ücsörgés 10 órát vesz el éves szinten az autósok életéből. Ez naponta 2,5 percet jelent (az INRIX évi 240 munkanappal számol). Ez az átlag, amiben mindenki benne van, az is, aki hetente egyszer áll ki a garázsból.

Szeged nagyon messze van a világ élmezőnyétől, hiszen Los Angelesben 102 órát, Moszkvában 91, Londonban 74, Párizsban 69, Münchenben pedig 51 órát töltenek évente az autóba szorulva az utazók. Szegedhez hasonlóan 10 órát töltenek az autósok a dugóban a 260 ezres német Gelsenkirchenben, a 160 ezres francia Dijonban vagy a 250 ezres olasz Veronában.

(Nyitóképünket Szabó Luca fényképezte.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közlekedés Szegedi Tükör dugó forgalom torlódás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés