Hirdetés
Ziccer 2018. május 17. 10:02

Akkora futóverseny lesz vasárnap, hogy még a Belvárosi hidat is lezárják

Szeged napját futással is megünnepelhetjük idén: a Continental ContiTech Szeged Futófesztivál és Félmaraton vasárnap délelőtt startol el a Dóm térről. Terelésekre és útlezárásokra is számítani kell: három órára a Belvárosi hidat is lezárják.

Hirdetés

A Szeged Napja Ünnepségsorozat egyik legsportosabb eseménye egész délelőttre programot kínál a családoknak.

Vasárnap ismét a futásé lesz a főszerep a Dóm téren. Május 20-án, a legkisebbek és a legnagyobbak is megtalálhatják majd a maguk számára legkellemesebb távot.

A közös bemelegítés után délelőtt 10 órakor a két leghosszabb táv, a 21 kilométeres félmaraton és a 11 kilométer rajtjánál lehet szurkolni vagy éppen elkezdeni futni, majd félórával később a családok is rajthoz állhatnak.

A tavalyi évben kicsiknek és nagyoknak is rendkívüli sportélményt nyújtó 500 méteres és 2 kilométeres táv idén is a város egyik legszebb pontját, a Dóm teret „járja körbe”.

A 21 kilométeres és 11 kilométeres futás útvonala számos városi nevezetesség mellett halad majd el, így például a Szent István téri víztornyot, a Dóm teret, a Móra Ferenc Múzeumot, a Szegedi Nemzeti Színház épületét, a Zsinagógát, a Stefániát, a Huszár Mátyás-rakpartot, az Aradi vértanúk terét, a vasútállomást, vagy éppen a Mátyás templomot is láthatják a verseny résztvevői.

A belvárosban útlezárások lesznek és a parkolásra is figyelni kell

Mivel a verseny a város legszebb pontjait érinti, ezért számítani kell útlezárásokra és terelésekre.

A szervezők azt ígérik, hogy ezek csak rövid időre okoznak majd kisebb fennakadást a közlekedésben. Az utolsó részvevő elhaladásával folyamatosan feloldják az útlezárásokat.

Tömegközlekedésben is számítani kell apróbb fennakadásokra: a villamosok, a trolik és a buszok megállnak addig, amíg elhalad a mezőny.

Az indulók az útvonalon mindenhol elsőbbséget élveznek kivéve, ha megkülönböztetett jelzéssel közlekedő jármű keresztezi az útvonalat.

Az útvonalat teljes hosszában rendezők és polgárőrök biztosítják majd, a forgalmasabb kereszteződésekben pedig rendőr irányítja a forgalmat.

Vasárnap a futóverseny miatt az alábbi forgalmi változásokra és lezárásokra kell számítani.

A Belvárosi hidat 9.30-tól 12.45-ig lezárják.

A nagyobb csomópontok is el lesznek zárva a forgalomtól 9.30-tól 12.45-ig: Hősök tere, Dugonics tér, Bartók tér, Anna kút, Belvedere, Felső Tisza-part.

A Boldogasszony sugárúton és a Tisza Lajos körút által határolt belvárosi szakasznál hosszabb ideig lesz lezárás.

A parkolásnál is lesznek változások, ahol tilos lesz megállni és várakozni vasárnap nulla órától, illetve reggel 5 órától, az ott szabálytalanul álló, illetve várakozó gépjárműveket elvontatják. A korlátozás a Felső Tisza-partot teljes hosszában, a Bartók teret, az Attila utcát, valamint Csiga Pékségnél a Szent Ferenc utcát érinti.

A versennyel kapcsolatos részletes információkat a futófesztivál honlapján tekinthetik meg.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: forgalomkorlátozás futás parkolás verseny