Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 16. 17:54

Citeratábort és gyermekszínházat is támogat Szeged

Nyári táborokra, családi napra, gyermekszínházra és citeratáborra is jut abból a 6 millió forintos ifjúsági keretből, amelyet ma délután osztottak szét a pályázók között a városházán. Harmincegy szervezet aspirált valamilyen programmal. Szinte minden jelentkező kapott támogatást.

Hirdetés

Emléktáblát kaphat Vadász Ilona – erről sürgősséggel határozott a bizottság. A gordonművész emléktábláját május 23-án helyezi el a Vántus István Társaság a Széchenyi tér 15. szám alatt található műemléképület falán.

Az önkormányzat által az idén is meghirdetett ifjúsági támogatási keretre 31 civil szervezet pályázott összesen 7 millió 725 ezer forintot igényeltek. A 6 millió forintos keretből végül 29-nek ítélt meg valamekkora támogatást a szerda délután ülésező Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság.

A testület elnöke, Kozma József elmondta, az egyik pályázó azért esett ki, mert nem felelt meg a kiírásnak, egy másik pedig azért, mert szinte szó szerint ugyanazt a pályázati anyagot adta be két különböző szervezet nevében – végül csak az egyiket bírálták el pozitívan.

A támogatások legmagasabb összege 300 ezer, a legkisebb 50 ezer forint.

Többek között diabéteszes gyermektáborra, szüreti piknikre, kismotoros fesztiválra, zenei táborra, természetjáró programokra, rocktörténeti műhelyre, szakkollégiumi sportnapra és gyermek citeratáborra kértek és kaptak támogatást a szegedi civil szervezetek.

A testület döntött arról is, hogy

Szegeden 22 óvodában ad lehetőség arra, hogy a 25 fős csoportlétszámot 20 százalékkal túllépjék. Így ezekben az óvodákban akár 30 fős csoportok is indulhatnak.

Kardos János irodavezető-helyettes szerint ez csak lehetőség, amivel a szabad óvodaválasztást szeretnék elősegíteni. Arról az örömteli jelenségről is beszámolt, hogy több év után az idén végre megállt a csökkenés az óvodába jelentkezők számában. Ősszel nagyjából ugyanannyian kezdik majd az óvodát, mint egy évvel korábban.

Az ifjúsági pályázat nyertesei és a megítélt támogatások (ezer forintban)

Közéleti Kávéházi Esték Alapítvány (300), Sztriha Kálmán Közhasznú Alapítvány (203), SZEMÜVEG Szegedi Művészeti Egyesület (400), Kultúrkör Egyesület (400), Csermely Környezetvédelmi Egyesület (250), OkosítóTorna a Gyermekekért Alapítvány (300), Nemzetiségi Szövetség (300), Arany János Alapítvány (200), Fatima Ház Alapítvány (151), „Elszalasztott 1000 Év” Csongrád Megyei Független Cigány Érdekvédelmi Szervezet (250), „Petőfitelepi Ifjúságért” Alapítvány (50),  „Alliance Francaise” Szegedi Francia Kulturális Egyesület (108), Együttműködéssel a Gyermekekért Alapítvány (200), X-Treme Hip-Hop Dance School Sportegyesület (100), SZTE Zeneművészeti Szakközépiskolájáért Alapítvány (300), Erdő Lakói a Gyermekekért Alapítvány (150), „Gyermek Mosoly” Erdei Iskola és Óvoda Közhasznú Alapítvány (200), Klebelsbergi Hagyományokért (250), Freinet Tanoda Alapítvány (200), Buke Reikon Kyokushin Karate és Harcművészeti Sportegyesület (100), Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány (180), A Dél-Alföldi Dobó Atlétikáért Alapítvány (198), Védőháló Egyesület (200), Alsóváros Kultúrájáért Alapítvány (130), Eötvös Lóránd Kollégistákért Alapítvány (55), Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítvány (300), Alternatíva Egyesület (200), Büntetés-végrehajtás Dél-Magyarországi Szakszervezete (250), Szentmihályi Egyesület (75).

Képünk illusztráció, a Szegedi Várjátékok egy korábbi gyermeknapján készült.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ifjúsági támogatási keret Kozma József Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés