Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2018. május 16. 13:39 Forrás: mfor.hu

Lehet még ennél lejjebb a magyar foci?

Úgy tűnik teljesen feleslegesen öntik az állami forint milliárdokat a magyar fociba, hiszen nemhogy a felemelkedés nem indult meg, de olyan mélyponton van a sportág, amire a régióban sem volt nagyon példa.

Hirdetés
Hirdetés

2010-ben mindenki azt gondolta, hogy felragyog a magyar labdarúgás csillaga, közvetlenül a költségvetésből is elkezdték önteni a sportágba a pénzt, ráadásul 2011. júliusától a TAO-támogatási rendszert is bevezették, aminek köszönhetően aztán százmilliárdok zúdultak a látvány-csapatsportokba, elsősorban a fociba – írja az mfor.hu.

Ami tény, soha ennyi állami pénz nem volt még a magyar labdarúgásban. És emellett megindult a stadionépítési láz, a kicsiktől a nagyokig szinte mindenki új létesítményben fogadhatja a szurkolókat. Akik azonban inkább focira lennének kíváncsiak és nem stadionra így egyre kevesebbet járnak ki a mérkőzésekre.

A célkitűzés lett, hogy a magyar klubok, elsősorban a Ferencváros és a Videoton a BL csoportkörébe jusson. De a valóság ettől nagyon messze van, az UEFA koefficiensek alapján összeállított friss rangsora szerint nagyon mélyen vagyunk.

A 2002/2003-as évad óta a régiós országok bajnokságai közül csak egyetlen évad erejéig egy ország volt ennél mélyebben. Szlovéniának 2010/2011-ben a 38. hellyel kellett beérnie. Magyarország most a 36., az előző szezonhoz képest három helyet visszacsúszva. Ennél rosszabbul még egyszer sem álltunk, ugyanilyen helyezéssel egyedül csak a 2009/2010-es évadban, tehát 9 éve kellett beérnünk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci labdarúgás pénz