Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 16. 10:05

Itt vannak az új tömegközlekedési tarifák

Június közepétől az összes szegedi tömegközlekedési járművön válthatunk majd elektronikusan jegyet. Szerda reggeli ülésén arról is döntött a közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága, hogy a nyári menetrendváltástól módosulnak a jegyárak.

Hirdetés

Tavaly november óta a Szegedi Közlekedési Társaság Kft. egyes járatain tesztüzembe helyeztek néhány úgynevezett fedélzeti automatát. A korszerűsítés indoka egyszerű: Évről évre növekszik a számuk azoknak, akik a villamosokon, trolikon, buszokon vesznek jegyet. Emiatt gyakran késnek a járatok. Az utasok többsége ráadásul már alig használ készpénzt, így az érintő képernyős fizetési rendszer sokak számára sokkal egyszerűbb.

A próbaidőszak lejárt, a teszt sikeres volt, így az előzetes terveknek megfelelően fedélzeti jegy- és bérletautomaták kezdik meg működésüket a szegedi tömegközlekedést bonyolító SZKT és a DAKK járatain. Június 16-áig az összes járműre felszerelik az érintőkártyával is működő szerkezeteket.

Ezzel együtt módosulnak az árak is. Értelemszerűen az új fizetési rendszernek kedveznek az új árakkal.

Ennek megfelelően az eddig 400 forintba kerülő fedélzeti jegy mostantól az automatából vásárolva 370 forintra csökken.

Aki továbbra is a járművezetőtől vesz jegyet, annak 450 forintjába fog kerülni az utazás. Az elővételben beszerzett jegy ára 320 forint, a napijegy 1 040, a 72 órás jegy 2 600 forint lesz. Az általános bérlet és a 30 napra szóló bérlet ára 7 ezer forintba kerül majd, a kétheti bérletért pedig 5200 forintot kell fizetnünk. A negyedéves bérlet 20 ezer 580, a féléves bérlet 40 ezer 800, míg a teljes éves bérlet 76 ezer 980 forintot kóstál.

A pótdíjakra is érdemes odafigyelni. A helyszínen vagy három munkanapon belül megússzuk a büntetést 7000 forintból, 30 napon belüli fizetésnél ez az összeg 11 ezer forint, de aki ennél is tovább halogatja a büntetés befizetését, annak 24 ezer forintjába kerül a kellemetlenség. A bérlet vagy a kedvezményre jogosító okmány utólagos bemutatásával a nagy büntetést ugyan megússzuk, de így is 900 forintot le kell szurkolnunk a feledékenységünkért.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ár jegy Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság tarifa tömegközlekedés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés