Hirdetés
Túl a városon 2018. május 15. 14:07 Forrás: 444.hu

25 másodperces csúszás miatt áll a bál ………… Japánban

Valósággal rimánkodik utasai bocsánatáért a Nyugat-Japán Vasúttársaság, miután péntek reggel a Notogawai állomáson a mozdonyvezető elnézte az időtáblát, 7.12 helyett 7.11-kor zárta az ajtókat, és végül 25 másodperccel korábban hagyta el a peront, mint kellett volna.

Hirdetés

A rimánkodás nem túlzás, a közlemény szerint

„az utasainknak okozott hatalmas kellemetlenségre nincs mentség”.

A 12 kocsival közlekedő vonat két órás menetideje végén, 9.14-kor kellett, hogy megérkezzen Hyogo prefektúra Nishi Akashi megállójába. Ez pontosan meg is történt, csakhogy az 1 perccel korábban záródó ajtók miatt több utas is, aki épp munkahelyére igyekezett volna péntek reggel, az állomáson ragadt.

A mozdonyvezető a közlemény szerint gyorsan felismerte, hogy hibázott, de miután úgy látta, senki nincs a peronon, már nem korrigált. Pechére többen is voltak, akik emiatt lemaradtak a vonatról, és volt aki panaszt is tett a társaságnál.

A lecsúszottak kénytelenek voltak emiatt a 7 perccel később, 7.19-kor startoló vonattal menni, ami viszont csak 9.20-ra ért Nishi Akashiba. Emiatt többen elkéshettek munkahelyükről, és ezt Japánban igen komolyan veszik, a vasútcég ezért nem aprózta el a bocsánatkérést:

„Ki fogjuk vizsgálni és értékelni a vezetők teljesítményét, és biztosítjuk, hogy hasonló incidens nem fordul elő többet” – üzent a mozdonyvezetőnek is közleményében a vasúttársaság.

Ilyen hírt minden bizonnyal a MÁV-val kapcsolatban nem fogunk tudni közzétenni. Nemhogy 25 másodperccel hamarabb indul a vonat kis hazánkban, hanem van amikor órákat késik. És bocsánatkérésre ne is számítson senki!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közlekedés vasút vonat