Túl a városon 2018. május 15. 10:00

Idén is megválasztják a Pünkösdi királyt Ópusztaszeren

Kétnapos Pünkösdölővel és magyar-szerb közös tematikus programokkal várják az érdeklődőket az ünnepi hosszú hétvégén az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Elfeledett hagyományokat, szép népszokásokat elevenítenek fel a skanzenben.

A rendezvényen nyílik meg Máté Bence világhírű természet fotós Madár Paradicsom című tárlata a Puszta Házában.

Pünkösdkor élmény dús programokkal várják a látogatókat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Május 20-án, vasárnap egy magyar-szerb közös rendezvény tematikus programnapját tartják,  emellett a Pünkösdölő rendezvény keretén belül május 20-án és 21-én régi hagyományokat, szép népszokásokat elevenítenek fel.

A pünkösd a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn tartott pünkösd alkalmával a Szentlélek kiáradását ünnepeljük.

A kétnapos program alkalmával a már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek fel a skanzenben.

Az ünnep leglátványosabb eleme idén is a pünkösdi királyválasztás lesz, amely során lovas legények küzdenek a megtisztelő címért.

Az ópusztaszeri iskolások kedves pünkösdölője mellett a látogatókat valamennyi programelembe bevonják, és játékos vetélkedőkre invitálnak minden korosztályt.

Az „Erős embör, dógos asszony, ügyes gyerök” elnevezésű programok során látogatói próbákon mérhetik össze a vendégek az ügyességüket.

 

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark pünkösd