Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. május 14. 19:51

A szegedi színház az Ernanival megy a Primavera fesztiválra

Hat opera látható vidéki és határon túli társulatok előadásában az odei Primavera fesztiválon keddtől a budapesti Erkel Színházban. A Szegedi Nemzeti Színház Verdi Ernani című művét mutatja be a május 20-ig tartó fesztiválon.

Hirdetés

A hatnapos fesztivál programjában A sevillai borbély, az Ernani, A varázsfuvola, a Norma, A denevér és a Rigoletto szerepel.

A Győri Nemzeti Színház és a Co-Opera közös előadásában május 15-én Rossini A sevillai borbély című operája kel életre Kerényi Miklós Gábor rendezésében.

A Szegedi Nemzeti Színház Verdi Ernani című művét mutatja be.

A Victor Hugo-színműn alapuló alkotást Toronykőy Attila rendezi Juhász Katalin díszleteibe és jelmezeivel.

A Szegedi Nemzeti Színház tánckarát Varga József koreografálta, a Szegedi Szimfonikus Zenekart Pál Tamás vezényli.

A társulat énekkarán túl László Boldizsár, Kelemen Zoltán, Cseh Antal, Nadia Cerchez, Somogyvári Tímea Zita, Rákai István és Major Attila lép színpadra.

A Miskolci Nemzeti Színház Mozart A varázsfuvola című művével érkezik a fesztiválra május 17-én Rusznyák Gábor rendezésében, Khell Zsolt díszleteivel és Ignatovic Krisztina jelmezeivel.    

Másnap a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Nadine Duffaut rendezésében Bellini Norma című emblematikus bel canto operájával lép fel.    

Ifjabb Johann Strauss A denevér című vígoperája a Pécsi Nemzeti Színház előadásában látható.

Az Almási-Tóth András rendezte és az ő magyar szövegével, Zöldi Gergely dalszöveg-fordításaival megszólaló produkcióban a Pannon Filharmonikusokat Oberfrank Péter vezényli.

A Kolozsvári Magyar Opera előadása, Verdi Rigolettója zárja a Primavera-sorozatot május 20-án. A rendező az intézmény megbízott művészeti vezetője, Selmeczi György, az estet Kulcsár Szabolcs vezényli. A Dobre-Kóthay Judit díszleteivel és jelmezeivel érkező produkció címszerepét Balla Sándor, további főszerepeit Cosmin Isfrim, Covacinschi Yolanda, Szilágyi János és Veress Orsolya énekli.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Nemzeti Színház Ernani Primavera fesztivál
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés