Ziccer 2018. május 14. 19:08

Kilenc szegedi indulhat a világkupán

Komoly létszámmal, kilenc versenyzővel képviselteti magát a csütörtökön kezdődő maty-éri kajak-kenu világkupán az NKM Szeged VE.

Hirdetés

„Remek hír számunkra, hogy végül kilenc szegedi került be a válogatottba” – értékelte a csapathirdetést Sík Márton, az NKM Szeged VE szakmai vezetője.

„Örülök, hogy a válogató után két szegedi is beülhet valamelyik férfi négyesbe, és még Nádas Bence is közel van a tűzhöz, ő majd 500 párosban bizonyíthat a győri Erdőssy Csabával. Nagyszerű kezdeményezésnek tartom, hogy a versenyzők csak ebben az egy számban indulnak a világkupán. Ez is azt bizonyítja, hogy valóban a megfelelő egység megtalálása a cél, amely majd 2019-ben eséllyel száll harcba a négy olimpiai kvótáért. Kenuban kíváncsian várom a Bodonyi András-Kiss Tamás visszavágót. A múlt heti rangsorolón nagyszerű csatát vívtak egymással, bízom benne, hogy a világkupán András lesz a gyorsabb. A visszatérő Kárász Annának a felkészülés egyik állomása lehet a világkupa. A múlt heti 500 méteres rangsorolón jól teljesített, most 1000 méteren evezhet, ami nem kimondottan az ő száma, de arra tökéletes, hogy újra megszokja a versenyek hangulatát. Női kenuban két fiatal tehetségünk is ott van a csapatban. Molnár Csenge és Nagy Bianka párosban már sokszor bizonyított az ifik között, Bia pedig még egyesben is rajthoz állhat. Számukra ez nagy lehetőség, hogy rutint szerezzenek, hiszen közös cél, hogy a következő években a felnőtt mezőnyben is olyan sikeresek legyenek, mint most a saját korosztályukban.” – mondta a Sík Márton.

Az NKM Szeged VE világkupa indulói:
Birkás Balázs – K4 Férfi 500 méter
Bodonyi András – C1 Férfi 500 és 1000 méter
Kárász Anna – K1 Női 1000 méter
Kuli István – K4 Férfi 500 méter
Molnár Csenge – C2 Női 200 méter
Nádas Bence – K2 Férfi 500 méter
Nagy Bianka – C1 Női 500 méter, C2 Női 200 méter
Suba Róbert – KL1 Férfi 200 méter, VL2 Férfi 200 méter
Varga Katalin – KL2 Női 200 méter, VL2 Női 200 méter

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kajak-kenu NKM Szeged VE világkupa