Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. május 14. 18:51

Világklasszis rézfúvósok első hazai koncertje Szegeden

Hazánkban most először hallhatja a közönség a világszerte jól ismert German Brass zenekart. A Filharmónia Magyarország által szervezett Egyházzenei Fesztivál keretében három alkalommal lép színpadra az együttes.

Az 1974-ben, Németországban megalakult German Brass zenei repertoárjának változatosságával nemzetközileg is kitűnik a hasonló együttesek mezőnyéből. Műsorukban különleges módon keverednek a klasszikus és a szórakoztató zenei irányzatok, amiket az együttes tíz szólistája formál kivételes hangzásúvá. A német rézfúvósok az Egyházzenei Fesztiválra, aminek középpontjában idén az evangélikus egyházzene áll, J.S. Bach remekeit hozzák el a közönségnek.

Rangjukat a zenei életben az is jól mutatja, hogy megalakulásuk óta több, mint 45 országban adtak zajos sikerű koncertet. 2016-ban megjelent „Bach on Brass” című cd-jük a német klasszikus zenei lista 14. helyét szerezte meg.

A German Brass zenekart május 17-én, 19.30 órakor a szegedi Dómban hallhatja a közönség.

A hangversenyére jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország szegedi jegyirodáiban és a www.jegymester.hu oldalon. További információkat a Filharmónia oldalán olvashatnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: German Brass komolyzene koncert rézfúvósok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés