Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 14. 14:01 Forrás: Szegedi Tükör

Harminchat buszmegállót újítanak fel városszerte

Képriport
Őszre harminchat busz- és trolimegállót újíttat fel az önkormányzat városszerte. Ilyen átfogó megálló-korszerűsítés még nem volt Szegeden.

Hirdetés

– A következő hetekben városszerte harminchat busz- és trolimegálló újul meg Szegeden. A munka kedden a Bécsi körúton, a Petőfi Sándor sugárúti sarokhoz közel kezdődik meg. Ilyen átfogó megálló-korszerűsítési program nem volt még a városban – mondta el a helyszínen Botka László polgármester.

Megvalósítására a Szegedre érkező 34 milliárd forint értékű uniós támogatásból 417 millió forintot költenek. Komplex felújításnak lehetnek szemtanúi a városban közlekedők: a buszöblöket bazaltbeton burkolattal erősítik meg, és ahol nincsen, ott fedett buszvárót építenek. Ahol létezik már fedett buszváró, azokat rendbe teszik.

A bazaltbeton öt hét alatt köt meg, vagyis addig nem mehet rá jármű. Emiatt a megállókat átmenetileg arrébb helyezik; erről az utasokat tájékoztatják. Két helyszínen műszakilag nem oldható meg az áthelyezés: a II-es kórház előtt, illetve a Szilléri sugárúton. Erre külön felhívják a környékben lakók figyelmét. Minden városrészt érint – lásd lenti térképünket – a megálló-átépítés, ezért a polgármester türelmet kért a közlekedőktől.

Botka László hangsúlyozta: idén és jövőre a szegedi belső és a városrészi infrastruktúra korszerűsítése a legfontosabb feladat. Ez azt jelenti, hogy rekordösszeget költ az önkormányzat uniós és saját forrásból út- és járdafelújításra. Emlékeztetett, hogy a tömegközlekedési nagyprojekt kapcsán a villamosmegállókat már rendbe tették. Most a busz- és trolimegállók következnek; az érintett helyszíneket szakemberek választották ki a többek között az utasforgalom alapján. A kivitelezésre kiírt pályázatot a Norbo-Ép Kft. nyerte meg, a munka őszre készül el.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: busz DAKK megálló SZKT trolibusz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés