Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 14. 08:39 Forrás: Szegedi Tükör

Kétszáz koncert a borfeszten – Végzős színművészetisek a régi zsinagógában

Képgaléria
A Szegedi Tükör kedvcsinálója borhoz, színházhoz, zenéhez.

Hirdetés
Hirdetés

Rekordmennyiségű koncerttel várják a vendégeket a május 18-án kezdődő Szeged-napi rendezvénysorozaton. Marie Curie, Antigoné, Telma és Lujza – a nők állnak a középpontban a MASZK Egyesület május 22-én kezdődő kisfesztiválján. A május 18-án induló tíznapos szegedi borfesztiválon hat színpadon szórakoztatják majd a közönséget.

Charlie és Elsa

A teljesség igénye nélkül olyanok lépnek fel a borfeszten, mint Rúzsa Magdi, az Ocho Macho, a Belmondo, Kocsis Tibor, Radics Gigi, Tolvai Renáta, zenei csemege lehet a Dóm téren Horváth Charlie és Malek Andrea közös nagykoncertje. Igazi unikum a kubai származású, aranytorkú Elsa Valle és Az év jazzénekesének választott Winand Gábor produkciója is.

Günzer és Gere

Idén több mint 160 borász és kétszáz egyéb kiállító mutatkozik be Szegeden. Az ország legnagyobb borfesztiválja mellett a hatalmas népszerűségnek örvendő hídi vásár, a magyar kézművesipar remekműveit felvonultató Kincs tér, az impozáns zenei programjairól ismert Dóm téri kavalkád, továbbá a Klauzál téri Gasztroudvar és egy sárkányhajó-viadal is várja az érdeklődőket.

Telma és Lujza

Május 22-én kezdődik a VIII. THEALTER U21 Plusz kisfesztivál, amelyen öt alkotócsapat előadását láthatja a közönség. A tavaszi kisfesztivál programja a fiatalokra fókuszál – a színpadon és a nézőtéren egyaránt –, és több előadás is ismert és kevésbé ismert nők történeteit dolgozza fel. Gyöngy Zsuzsa egy különleges nő, Marie Curie életét eleveníti fel a Radioaktív című darabban, a k2 Színház nem hagyományos formában értelmezi újra az Antigonét, tantermi előadással készülnek.

Május 26-án egy kultikus mozival, Ridley Scott Thelma & Louise című filmjének adaptációjával zárul a tavaszi kisfesztivál. A Színház- és Filmművészeti Egyetem Telma és Lujza című előadásában az egyetem végzős hallgatóit láthatják, akik egy félresikerült balatoni kiruccanás történetét mesélik el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Borfesztivál Szegedi Tükör MASZK Thealter U21 Plusz