Hirdetés
Szegeden 2018. május 12. 14:43

Összefogással szépül a Fő téri óvoda Petőfitelepen

Képriport
Szülők, az óvoda dolgozói és önkéntesek, köztük a körzet önkormányzati képviselője fogott össze a Fő téri óvoda felújítása érdekében. Szombaton több tucat szorgos kéz festett, virágot ültetett, csinosította az épületet kívül-belül.

Hirdetés

Már reggel 8 órakor sokan ott voltak az óvoda épületénél, hogy munkájukkal segítsék a gyerekek környezetének megszépítését. Volt, aki a kerítést csiszolta, az udvari játékokat festették, mások virágokat ültettek. Mindenki szorgoskodott.

Szénási Róbert önkormányzati képviselő családjával együtt vett részt a munkában. Elmondta, a városrészben élők folyamatosan dolgoznak azon, hogy a környezetüket szebbé, barátságosabbá tegyék. A mostani akciót a Horizont Alapítvány hozta tető alá. A szervezők toboroztak a szülők között, hirdettek a helyi újságban és ennek köszönhető, hogy nagyon sokan jöttek ma el – tette hozzá a képviselő. Az akcióhoz csatlakozott a Gőzöld Egyesület is, akik a közelben lévő Göndör sor takarításában, rendbetételében segítenek. Szénási Róbert hangsúlyozta, évek óta probléma az illegális szemétlerakás, nem csak itt, hanem a város több pontján is. Most ismételten megpróbálják a területet megtisztítani, összeszedik a szemetet, illetve a füvet is levágják.

A Horizont Alapítvány egy pályázathoz kapcsolódva szervezte meg az akciót. Céljuk többrétű, a lakókörnyezet megszépítése, az önkéntes munka népszerűsítése és közösség építés. A Fő téri Óvoda rendbetétele mind a három célt tökéletesen szolgálja – mondta az alapítvány képviselője Goretity Gorán.

Már tavaly dolgozott az alapítvány, akkor a már emlegetett Göndör sor rendbetételénél dolgoztak. Most a körzet képviselőjével, Szénási Róberttel egyeztetve döntöttek az óvoda rendbetétele mellett. – mondta Gorán. Az önkéntességnek szerencsére még mindig nagy becsülete van a magyar társadalomban. A legjobb kezdeményezések mindig alulról építkeznek – tette hozzá.

Természetesen a munkából az óvoda dolgozói is kivették a részüket. Az intézmény vezetője, Bugyiné Tábit Erzsébet elmondta, óriási segítség számukra ez az összefogás, mert szűkös keretből tudnak gazdálkodni. Ahogy fogalmazott, a felújítás, karbantartás, az épület szépítése egy folyamatos munka, amelynek tulajdonképpen soha sincs vége. Szerencsére a szülők nagyon aktívak és szívesen segítenek mindenben, ez a szellemiség nagyon jellemző az itt élőkre.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Petőfitelep Szénási Róbert felújítás