Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szeged ünnepén 250 programot kínálnak: borfesztivál, koncertek és sportesemények jönnek
Szegeden 2018. május 11. 14:43

Szeged ünnepén 250 programot kínálnak: borfesztivál, koncertek és sportesemények jönnek

Képriport
Egy hét múlva, pénteken megkezdődik a Szeged Napja Ünnepségsorozat és a XXIV. Szegedi Borfesztivál, amely az évek során az ország legnagyobb bormustrájává nőtte ki magát. Tíz nap alatt 163 borászat mutatkozik be és tucatnyi helyszínen 250 programot kínálnak.

Hirdetés

– Az idén is elmondhatjuk, hogy rekordot döntött a borfesztiválra jelentkezők száma. Az ünnepségsorozat szívében, a Széchenyi téren 163 borászatnak tudtunk helyet biztosítani, voltak, akiknek a jelentkezését el is kellett utasítani – mondta el Németh István, a fesztivált szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvényről tartott pénteki sajtótájékoztatón.

A gasztronómiai fesztiválon az ország összes jelentős pincészete képviselteti magát Tokajtól Villányig, valamennyi hazai bortermő vidékről. A borászok mellett vendéglátósok, sajt-, pálinka-, lepény, lángos- és édességárusok gondoskodnak a változatos kínálatról.

Május 18-án, pénteken délután 4 órától a Széchenyi téren, a városháza előtt ünnepi közgyűlésen emlékeznek meg Szeged napjáról. Az ünnepség szónoka Botka László, Szeged polgármestere. A hagyományokhoz híven az idén is új díszpolgárt köszöntenek és ekkor adják át a Pro Urbe díjakat, valamint a Szegedért emlékérmeket a város fejlődéséért kiemelkedő munkát végző szegedieknek.

A téren három színpadot állítanak fel, ahol többek között Radics Gigi, Pál Dénes, Kökény Attila, Kamarás István, a Dollár Boys és a Belmondo Együttes ad koncertet.

A közel 250 program közül kiemelkedik a Dóm Téri Kavalkád kínálata, ahol a Szeged Napja Ünnepségsorozat második hétvégéjén Rúzsa Magdi, az Ocho Macho, is színpadra lép.

Charlie és Malek Andrea pedig közös koncertet ad egy különleges show keretében. A Dóm téri programok látványos színfoltja lesz a május 26-i tűzijáték.

A Belvárosi hídon május 26-án és 27-én a Szeged-napi ünnepségsorozat részeként 19. alkalommal rendeznek hídivásárt. Mocselini Rudolf, a vásárt szervező Ördögszekér Bt. vezetője elmondta, a jelentkezések alapján már teljesen megtöltötték kézművesekkel a hidat, a vidék legnagyobb ilyen jellegű seregszemléjén több mint kétszáz árus kínálja majd portékáját. Az Oskola utcában pedig a hagyományoknak megfelelően most is a civilszervezetek sátrai kapnak helyet.

A városnapi ünnepségsorozat keretében több jelentős sporteseményt is szerveznek.

Joób Márton, a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság elnöke elmondta, az idén – egy év szünet után – május 20-án,

az önkormányzat és a ContiTech Szeged szervezésében ismét lesz Szegeden félmaraton. A 21 kilométeres futás útvonala számos városi nevezetesség mellett halad majd el.

A félmaratoni táv mellett 11 kilométeren és rövidebb, családi távon is próbára tehetik a futók magukat.

Az ünnepségsorozat utolsó hétvégéjén az Újszegedi Partfürdőről indul majd a sárkányhajó viadal, amelyen több mint 20 szegedi sportegyesület közel félezer tagja méri össze erejét, ügyességét.

Május 26-án és 27-én gyermeknapi pikniket rendeznek az Újszegedi Partfürdőn, ahová a családokat várják.

Az idén is kivonulnak a Móra-parkba a katonák.

Hári László alezredes elmondta, a 170 éves Magyar Honvédség haditechnikáját is felvonultatja május 26-án, szombaton.

Az érdeklődők egész nap ismerkedhetnek a katonák életével, fegyverzetükkel és technikájukkal.

Többek között rekonstruált világháborús fegyvereket is bemutatnak A Magyar Szablyavívó Iskola segítségével pedig az érdeklődők betekinthetnek a szablyavívás rejtelmeibe.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Borfesztivál hídivásár Szeged Napja Ünnepségsorozat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés