Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2018. május 10. 15:45

Szeresd a várost és fuss! – Ismét itt a Vivicittá

Hosszabb kihagyás után tavaly tért vissza Szegedre a Vivicittá Városvédő Futás. Vasárnap ismét benépesülhet futókkal a Dóm tér. A közel három és fél kilométeres versenyre több ezer szegedit várnak.

Hirdetés

A nagysikerű győri és miskolci verseny után május 13-án Szegeden állhatnak a rajthoz a futás hazai szerelmesei.

A Vivicittá szó szerint élő várost jelent, Magyarországon – ahol 1986-ban rendezték meg az első futást – a Szeresd a várost! szlogen kapcsolódott hozzá.

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás – amely idehaza 32 évvel ezelőtt indult hódító útjára a fővárosi Margitszigetről – régi ismerőse a szegedieknek, akik első vidéki versenyhelyszínként 2001-ben csatlakoztak a mozgalomhoz.

Az 1984-ben kitalált Vivicittá eredeti célja a legszebb történelmi olasz városok védelme volt: hogy az emberek rendhagyó módon  láthassák a túlzsúfolttá és lassan lakhatatlanná váló települések értékeit.

Szegedre hatévi kihagyás után 2017-ben tért vissza a verseny. A rendezvény népszerűsége viszont továbbra is töretlen: tavaly 3650-en neveztek be a Dóm térről rajtoló 3,4 kilométeres futóversenyre, amelynek a férfiaknál és a nőknél is szegedi győztese lett.

Vasárnap ismét ismert arcok tűnnek majd fel a futók között: ott lesznek Joób Márton korábbi válogatott kajakos mellett a Contitech Szeged vízilabdacsapat tagjai is, ahogyan edzőjük, Varga Péter sem marad távol a versenytől.

Az iskolák aktív sportéletéhez a Telekom is hozzájárul: a vállalat 75 ezer forint értékű sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazza a legtöbb diákot benevező iskolát.

A Telekom élen jár a digitális technológia kihasználásában: Szegeden minden versenyző egyedi, személyre szabott videót kaphat a saját célba éréséről.

A videót robotkamerák és drónok rögzítik, a felhőben pedig 1000 processzor állítja össze a végeredményt. Bárki hozzáférhet saját felvételéhez, ha megadja futási adatait a toltsdfelelmennyel.telekom.hu oldalon.

Útvonal, rajtidőpontok

Dóm tér – Oskola utca – Híd utca – Széchenyi tér (Városháza előtti útszakasz) – Horváth Mihály utca – Arany János utca – Stefánia – Tisza Lajos körút – Huszár Mátyás rakpart – Árvízi emlékmű – Tisza Lajos krt. – Aradi vértanúk tere – Dóm tér.

Rajt: 10 óra
Táv: 3,4 km

Nevezési lehetőségek

Interneten: legkésőbb május 10-ig. Személyesen a Városi Sportcsarnokban (Temesvári körút 33.) május 11-én 12 óráig az egyéni nevezőknek, vagy a helyszínen a versenyközpontban május 13-án 8 óra és 9 óra 45 perc között.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: futás sport verseny vivicittá
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés