Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 10. 15:03

A jéghideg fagyi Szegeden az igazi: ismét nálunk versenyeznek a cukrászok

Képriport
Kóstolta már a somlekváros vanília fagyit rebarbara chipsszel? Vagy a tűzről pattant meggyeskét? Kedden megteheti a Klauzál téren. Idén ugyanis ismét Szeged ad otthont az Év fagylaltja versenynek.

Hirdetés

Tavaly május végén valóságos népünnepély volt a Klauzál téren az Év fagylaltja verseny: szegediek ezrei kísérték figyelemmel a vetélkedést és a díjkiosztót, majd kóstolták végig a versenyben elkészült finomságokat, többek között a 2017-es Év fagylaltját, a „mascarponés túrókrém sós karamellel” elnevezésű hűs édességet.

A 21. alkalommal meghirdetett verseny házigazdája immár harmadik alkalommal ismét a szegedi Virág Cukrászda lesz, ám most a megszokottnál korábban rendezik meg a vetélkedést, hogy a díjazott fagylaltok a szezonban már korábban elkészíthetők és kaphatóak legyenek.

Május 15-én, kedden egész nap a nyár legkedveltebb desszertje körül forog majd minden a Klauzál téren: a reggel 9 órakor kezdődő versenyen több kategóriában mérik össze tudásukat a cukrászok – egészen este 9 óráig.

– Az idén közel negyven cukrász vesz részt a vetélkedésben. Az édességek mesterei most 72 féle fagylalttal neveztek a versenyre – tudtuk meg Selmeczi Lászlótól, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnökétől.

A házigazda Virág Cukrászda üzemeltetője, Gyuris László mestercukrász elmondta, a verseny az idén is egyszerre szól a szakmának és a nagyközönségnek.

Éppen ezért a szegedieket számtalan meglepetés is várja.

Egész nap 88 forintért kínálják a Rádió 88 fagyiját.

Óránként más és más hagyományos fagylaltot vehetnek száz forintért a szegediek a Kis Virágban.

A versenyt követően pedig a megmérettetésben részt vett fagylaltkülönlegességeket is kimérik, gömbjét ugyancsak száz forintért.

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője a rendezvényről tartott mai sajtótájékoztatón elmondta, az önkormányzat cége szervezi idén is a közönségnek szóló programokat.

– Ma már nemcsak a borászok, de a cukrászok is nagyon szeretnek Szegedre jönni – jelentette ki utalva a közelgő borfesztiválra Németh István.

A programokról szólva elmondta, a keddi napnak számos híresség lesz a vendége. Többek között Liptai Klaudia, aki háziasszonyként segíti a versenyzők munkáját, de itt lesz Szulák Andrea, Kollányi Zsuzsi énekes, és a zsűri munkájában részt vesz Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged edzője is. Az eredményhirdetést követően pedig élő koncertet ad Bebe.

A szervezők azt ígérik, igazi mediterrán hangulatú délutánt varázsolnak kedden délután a Klauzál térre.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Év Fagylaltja 2018 verseny Virág cukrászda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés