Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. május 10. 11:33 Forrás: MTI

Nincs több akadály: a Digi befalja az Invitelt

Feltételek és kötelezettségek előírása mellett a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárult ahhoz, hogy a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. megszerezze az Invitel Távközlési Zrt.-t.

Hirdetés
Hirdetés

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. 2017. augusztus végén jelentette be a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH), hogy meg kívánja vásárolni az Invitel Távközlési Zrt.-t. Az ügyben a GVH azért indított versenyfelügyeleti eljárást, mert felvetődött, hogy a tranzakció káros versenyhatásokkal járhat egyes érintett piacokon. Mindkét érintett vállalkozás a hazai vezetékes távközlési piac jelentős, országosan aktív szereplője, több százezer előfizetőnek nyújt vezetékes telefon-, internet-, vezetékes műsorterjesztési és egyéb szolgáltatásokat.

A közlemény szerint a Diginek tizenhat településen kell értékesítenie a megszerzett Invitel hálózatait hat hónapon belül, ellenőrző biztos felügyelete mellett, valamint huszonöt településen kell kilépnie a tőle független vezetékes távközlési hálózatokra vonatkozó bérleti szerződésekből.

A GVH az ügyet lezáró határozatában előírta a fenti utólagos feltételeket és kötelezettségeket, és megállapította, hogy ezek együttes teljesülése esetén kiküszöbölhető a verseny jelentős mértékű, az összefonódásból eredő csökkenése – közölte a versenyhivatal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gazdasági Versenyhivatal GVH Digi internet internet-szolgáltatás Invitel kábeltévé telefon

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés