Hirdetés
Szegeden 2018. május 9. 18:16

Ötmillió forintra pályázhatnak a nyugdíjas szervezetek

Az idén összesen 15 millió forint támogatást ad idősek szervezeteinek a szegedi önkormányzat. A támogatások kétharmadáról korábban már döntöttek, a maradék ötmillió forintra viszont május 25-ig még lehet pályázni.
Hirdetés

A városi közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottsága szerdai ülésén foglalkozott az új pályázat kiírási feltételeivel. Ezúttal szűkítették a pénzügyi támogatásra jelentkező szervezetek és alapítványok számát, ugyanis most csak nyugdíjasoknak rendezett programokra lehet pályázni. Így nem csak a rendelkezésre álló keret, de a jelentkezők száma is kisebb lesz.

A megítélhető támogatás felső összeghatára 300 ezer forint, és az összegből a nyugdíjas egyesületek, illetve alapítványok különböző programokat szervezhetnek. A pályázatokat május 25-ig kell beadni a Humán Közszolgáltatási Irodán.

Egy háromfős szakmai bizottság tesz majd javaslatokat a bizottságnak, ami meghozza a végső döntést arról, melyik szervezet, mennyi támogatásban részesül. Az elbírálás a szabadságolási időszak miatt várhatóan nyár végén történik meg, így az őszi programokat már a támogatásokból lehet finanszírozni.

Az ülésen felszólalt Boros Gyula, a nyugdíjas szervezeteket összefogó Senior Center vezetője, aki elmondta, hogy Szeged az egyetlen város, ahol ilyen alap létezik, és ahol pályázni lehet a támogatásokra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas pályázat Senior Center támogatás