Hirdetés
Szegeden 2018. május 9. 14:22

Szegeden már harmadszor irtják a repülőről a szúnyogokat

Országosan még csak a héten kezdődött el a légi szúnyogirtás, Szegeden azonban a héten már harmadszorra szállt fel a repülő. Az első kettőt a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. finanszírozta, a mostaninak a számláját az állam állja.

Országosan harmadik hetébe lépett a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés, az elmúlt két hétben biológiai lárvagyérítés zajlott, amelynek során 7300 hektárnyi vízfelületre juttattak el szúnyoglárvákat elpusztító környezetbarát készítményt.

Ezen a héten Budapest és Szeged mellett Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Veszprém megyében az esti órákban földről és levegőből permeteznek. Csongrád megyében a gyérítés azokon a településeken folytatódik, amelyeket most nem kezelnek, de emelkedik a szúnyogok száma.

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. ügyvezetője elmondta, Szegeden már két alkalommal is gyérítették a szúnyogokat. Először április 27-én, utána pedig május 3-án szállt fel a repülő. Ezt a két irtást a cég saját forrásból finanszírozta és 15 millió forintba került. A harmadik fedezetét az állam biztosítja és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálja.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Makrai László Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. szúnyog szunyoggyérítés szúnyogirtás