Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2018. május 9. 10:55

Félidő Felcsúton?

Képgaléria
Kedden este a Felcsút nyert: bejutott a nagy magyar kupadöntőbe. Az elődöntő visszavágóján 2–0-ra kapott ki a Debreceni VSC vendégeként, így 4–2-es összesítéssel jutott tovább. Heuréka!

Hirdetés

Kedves olvasó! Van, akit ez érdekel egyáltalán? Hm. Nehezen hiszem. Legalábbis, aki a focit, a jó focit szereti, azt biztos nem.

A debreceni Tisza Tibor (b) és Tőzsér Dániel (b3), valamint a felcsúti Szakály Péter (b2) és Spandler Csaba (j) a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC visszavágó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. május 8-án (fotók: MTI/Czeglédi Zsolt)

És mennyiért sikerült Felcsútnak megvenni a döntőt? Olyan pénzek milliárdjaiból, amelyekből kórházakat lehetett volna rendbe rakni. És nem olvasnánk 52 éves nő levelet tegnapelőtt, hogy a szívműtétje után, az intenzíven kapott fertőzés miatt kéri, hogy izguljunk, hogy életben marad-e? Az intenzíven fertőzés? Micsoda? Egy sertéstelepre maszkban mennek a gondozók. És nem a bűz miatt, mert ott ilyen nincs.

Pintér Attila, a Puskás Akadémia vezetőedzője ugyanott

És örüljünk a felcsúti stadionnak. Mindössze 3,8 milliárd forint volt nekünk. Ahova buszokkal hozzak a nézőket, hogy ne legyen üres a lelátó. Felcsút lakossága 1655 fő, míg a stadionban 3500 ülőhely van. Varjuk a vendégeket, Barçától, a Realtól, Liverpoolból. De inkább a putyini Oroszországból, Erdogan Törökországából vagy Alijev Azerbajdzsánából.

Díszpáholy 1.0: Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j), Szélesi Zoltán, a válogatott edzője (k) és Patrick De Wilde a válogatott másodedzője (b). Balogh Ádám, Virágos Ildikó, és Hodosi Lajos nem ment ki a meccsre

Örüljünk, ahogy örültek Scorniceștiben is, Ceaușescu szülővarosában, a remek focicsapatnak. És még hasonlóan remek stadion is épült. Bar a conducător háza kicsit messzebb volt a stadiontól. A conducător huszonnégy évig uralkodott Románián. Orbán Viktor tizenkét évig volt eddig kormányon. Matematikailag akkor van tizenkét jó éve meg a felcsúti stadionnak, hogy ne lepje be a gaz és a homok. Persze kérdés, hogy mennyi van meg a kormánynak? És Orbán Viktornak?

Nyitóképünkön a debreceni Takács Tamás fújtat egy kimaradt lehetőség után.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Felcsút foci labdarúgás Debrecen DVSC magyar kupa Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés