Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. május 9. 10:14 Forrás: klubrádió

Egyre több diák akar külföldön tanulni

Folyamatosan emelkedik azoknak a hallgatóknak a száma, akik külföldön folytatják tanulmányaikat. A tendencia a jövőben sem fog változni, egy új felmérés szerint, a magyar középiskolások jelentős része is külföldi oktatási intézményben szeretne továbbtanulni.

Hirdetés

Egyre több végzős diák tervezi, hogy külföldi egyetemeken tanul tovább – erről nyilatkoztak gimnázium igazgatók az Eduline oktatási portálnak, és ezt támasztja alá az Engame Akadémia friss kutatása is.

Eszerint tavaly több mint ezerrel nőtt a külföldi felsőoktatási intézményekben tanuló magyar hallgatók száma, és ez a tendencia folytatódni fog – erről az akadémia oktatási vezetője, Könczey Kinga beszélt a Klubrádiónak.

Az iskolán kívüli alternatív oktatási programokat nyújtó szervezet munkatársa kiemelte, mivel Magyarország nem tesz közzé hivatalos adatokat a külföldön tanuló diákokról, számukat csak becsülni lehet. Valószínű azonban, hogy több mint 13 ezer magyar diák tanul tartósan külföldön, számukra többek között a tandíjmentesség és a magyarországinál magasabb színvonal jelent vonzerőt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: diákok hallgatók külföld tanulás továbbtanulás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés