Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. május 6. 18:54 Forrás: MTI

Háborús bűnöst fogtak Galacon

Horvátok és magyarok ellen elkövetett háborús bűnök miatt körözött szerb férfit fogott el szombaton a román határrendészet a galaci dunai kikötőben.

Hirdetés

A román rendőrség közleménye szerint az 50 éves férfi ellen az eszéki törvényszék ítélete alapján szombaton bocsátottak ki európai elfogatóparancsot a horvát hatóságok. A férfi – akit a határrendészet közleménye Stevan B.-ként említ – az elfogatási parancs kibocsátásának napján egy szerb zászló alatti dunai hajó legénységének tagjaként jelentkezett Galacnál a Romániába való belépésre. A rendőrségi közlemény a nemzetközi elfogatóparancsból azt idézi, hogy a keresett férfi 1991 és 1995 között egy szervezett paramilitáris csoport tagjaként horvát és magyar személyek elleni terrorakciókban vett részt.

A határrendészet közleménye szerint Stevan B. letartóztatását és kiadását azért kérték a horvát hatóságok, mert a férfi ellen egy 1991 szeptembere és decembere között elkövetett tömeggyilkosság ügyében vizsgálódnak. A galaci táblabíróság szombaton elrendelte a szerb férfi őrizetbe vételét, és még aznap tizenöt napra érvényes ideiglenes letartóztatási parancsot bocsátott ki ellene.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Galac háborús bűnös Horvátország Románia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés