Hirdetés
Szegeden 2018. május 5. 17:03

A Széchenyi térre költözik a Tourinform Iroda

Képriport
Már javában dolgozik a kivitelező a Szegedi Tourinform Irodának helyet adó épület felújításán, a Széchenyi téren. A tervek szerint június közepétől fogadja majd a turistákat az iroda.
Hirdetés

A közgyűlés 2017 áprilisában döntött a Tourinform Iroda átköltözéséről. A Dugonics téri Vajda házban 2001 óta van az iroda, azóta kinőtték a helyiséget, ezért is van szükség a költözésre.

A helyiség átalakításával az önkormányzat az IKV-t bízta meg. A cég írta ki és bonyolította le a felújítással kapcsolatos közbeszerzési eljárást. Csak azt követően kezdődhetett a munka. Az épületet belül teljesen át kell alakítani, mivel régebben bank volt, utána pedig irattárként működött. Most teljesen új funkciót kap, és ehhez kell igazítani majd a belső teret is. A kiválasztott kivitelezőnek 60 napja van a felújítás elvégzésére. Jelenleg javában zajlik a munka.

Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nkft. ügyvezetője elmondta, a munkálatok a tervek szerint haladnak, most értek a szakemberek a félidőhöz, így június közepén megnyithatja kapuit az iroda. Az új helyiség közel kétszer akkora lesz, mint a jelenlegi, amely a Dugonics téren található. Így ki tudják bővíteni szolgáltatásaikat és kényelmesebb körülmények között tudják majd fogadni a turistákat – tette hozzá Ács Szilvia, aki azt is elmondta, szakmai szempontból is jobb hely a Széchenyi tér, mivel itt könnyebben meg tudják találni az érdeklődők az irodát, ezért is várják már nagyon az átköltözést a munkatársak is.

Több változást is hoz majd az új iroda. Többek között megszűnik a Széchenyi téren felállított Tourinform pavilon, feladatait az iroda veszi át. Ezért létszámbővítésre is sor kerül, valamint a nyitva tartását is meghosszabbítják az új helyen az irodának, a nyári időszakban szombaton este 7-ig, és vasárnap is nyitva lesznek majd.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: költözés Szegedi Tourinform Iroda Tourinform Iroda