Hirdetés
Ziccer 2018. május 4. 14:09 Forrás: pickhandball.hu

Nyártól a MOL-Pick Szegedet erősíti Jorge Maqueda

A MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata 2 éves szerződést kötött a spanyol válogatott jobbátlövővel, Jorge Maquedával. A világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes játékos nagy erősítése lesz csapatnak.
Hirdetés

Örömteli hírről tudok beszámolni, újabb nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező kézilabdással sikerült megegyeznünk – mondta a klub honlapjának nyilatkozva Szögi Nándor operatív igazgató. – A nyártól 2 éves szerződést kötött csapatunkkal a spanyol jobbátlövő, Jorge Maqueda. Az elmúlt időszakban ellenfélként többször is járt Szegeden, így igazán nem kell bemutatnunk a világbajnok játékost. 2013-ban a Nantes, majd kétszer a Vardar színeiben csatázott ellenünk.

Jorge Maqueda Peño 1988. február 6-án született Toledóban. A 83 ezres város Spanyolország közepén található. Pályafutását a Balonmano Villafranca csapatában kezdte. 2005-ben igazolta le a Barcelona, amellyel bajnok és kupagyőztes lett. Ezután következett a BM Alcobendas, majd a BM Aragón együttese. 2012-ben lett a francia Nantes játékosa, itt három idényt játszott. 2015-ban újból külföldre szerződött, elfogadta a macedón Vardar Szkopje ajánlatát. Csapatával megnyerte a Bajnokok Ligáját, idén is bejutott a kölni négyes döntőbe, ahol az elődöntőben a francia Montpellier lesz majd az ellenfelük.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: igazolás Jorge Maqueda kézilabda MOL-Pick Szeged