Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. május 3. 15:49 Forrás: MTI / szeged.hu

A Párbeszéd és a DK is azt követeli, hogy ne jelöljék miniszternek Bártfai-Mager Andreát

A pártok szerint a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszteri posztra kijelölt Bártfai-Mager Andrea jelölését Orbán Viktornak vissza kell vonnia.

Hirdetés

A Párbeszéd szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a G7 információira hivatkozva azt mondta, hogy a kijelölt nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter még kinevezése előtt megbukott, mert „családilag valószínűleg egy cégtemetőt üzemeltettek”.

Tordai Bence, aki a fideszes képviselőktől azt várja el, hogy ne támogassák a jelölt miniszterré választását, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt is felszólította, hogy indítson vizsgálatot Bártfai-Mager Andrea és családja ellen.

A DK alelnöke szintén sajtótájékoztatón arról beszélt, Bártfai-Mager Andrea rózsadombi ingatlanjába mintegy 60 cég volt bejegyezve, és ezek az utóbbi években zavaros körülmények között megszűntek vagy elköltöztek, vagy „eltűntek onnan”.

A „cégtemető” sok száz millió forintos adótartozás hagyott maga után és a sajtó szerint a vállalkozások környékén olyan emberek is felbukkantak, akik felkerültek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legnagyobb adósainak listájára – hangsúlyozta Varju László.

Kijelentette, nem lehet felelős a nemzeti vagyonért egy olyan ember, akinek a lakásába papíron egy zavaros hátterű cégbirodalom volt bejegyezve.

A sajtótájékoztatókon mindkát párt politikusa beszélt az Európai Bizottság javaslatáról is, amelyik a következő ciklustól kezdődően többek között a jogállamiság követelményeinek való megfeleléshez kötné az uniós források kifizetését. A párbeszédes Tordai Bence nagyon helyesnek nevezte, hogy az EU nem akar „korrupt kormányok kezébe ezermilliárdokat csorgatni”, mert megelégelték, hogy az európai adófizetők pénzét például „fideszes tolvajok lopják szét”.

A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a Párbeszéd EP-képviselője, Jávor Benedek arra tett javaslatot, hogy olyan uniós kifizetőhelyeket hozzanak létre, amelyek Magyarországon működnek, de a pályázatokat közvetlen brüsszeli irányítással bírálják el.

A DK-s Varju László pedig egy kérdésre azt felelte, a Demokratikus Koalíció egyetért azzal, hogy a jogállamiság kritériumainak betartásához kössék az uniós kohéziós pénzek kifizetését. Sajnálatos, hogy egy kormányt erre figyelmeztetni kell és szankciókat kell kilátásba helyezni – tette hozzá a képviselő.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DK Párbeszéd Bártfai-Mager Andrea Fidesz kormány miniszter
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés