Hirdetés
Szegeden 2018. május 1. 15:36

A végére egész jól összejön az alternatív majális

Képriport
A hét végi szerényebb érdeklődés után május elsején délben már kitehették volna a „Megtelt!” táblát az Etelka sori sportpálya bejáratára. A liget felújítása miatt az idén itt szervezett ötnapos májusünnepet a Szegedi Városkép és Piac Kft.
Hirdetés
Hirdetés

A húsz játékból álló vidámpark, a félszáz vendéglátós, illetve árus péntektől ma estig várja a majálisozókat az Etelka sori sportpályán.

Az ötnapos városi májusünnepet azért szervezték az idén rendhagyó helyszínre, mert az újszegedi ligetet felújítják, a Partfürdőt pedig hetekig áztatta az áradó Tisza, alaposan átnedvesítve az altalajt, hogy azután ide ne lehessen ráengedni a vidámparkot, az árusokat és a majálisozókat.

Az Etelka sori pálya lényegesen kisebb, mint a liget, így itt csak a majális alapkellékei fértek el: vendéglátósokban és mutatványosokban azonban így sincs hiány. Kompromisszumot is kellett kötniük viszont a szervezőknek, mert egy színpad az előtte lévő nézőtérrel már nem fért volna el a területen, így az idén itt elmaradnak a színpadi produkciók.

Vannak viszont szép számmal forgók, többféle dodzsem és céllövöldék is. A kitelepült vendéglátósok mindent kínálnak ahhoz, hogy hamisítatlan legyen a majális hangulata: késő estig kapható sör, virsli, vattacukor és mindenféle vásárfia.

A majális pénteken kezdődött, és ma, kedden éjfélkor zárják be a kapukat.

Az Etelka soron is bejött a papírforma: a többnapos ünnep csúcspontját akárcsak a ligetben, itt is a naptár szerinti május elseje jelenti.

Kedden délelőtt 11 órakor már csak a Bertalan híd lábához közel lehetett parkolóhelyet találni. Sokaknak így csak némi gyaloglás után kezdődhetett el a buli.

Délelőtt a legtöbben családostul jöttek, az embereket a tűző napsütés és a meleg sem tartotta vissza. Aki az evés-ivás mellett szórakozni is szeretett volna, annak viszont érdemes volt odahaza jó előre megtankolni a pénztárcáját.

Sima lángost 450-ért, sajtos-tejfölös-hagymásat 800 forintért kínálnak, a marhapörköltért 1900-at, tíz deka kolbászért vagy sült oldalasért pedig 590 forintot kérnek a vendéglősök.

Innivalóban sincs hiány: kézműves sört 600 és 800 forintért mérnek egy korsóval, palackos üdítőt 350-ért ihat, aki megszomjazik a nyári melegben.

Ennél csak a mutatványosok árai húzósabbak: a legtöbb forgóra, dodzsemre ezer forintért lehet felülni három percre, de akad olyan körhinta is, ahol 1500 forint a beugró.

Nincs majális céllövölde nélkül az Etelka soron sem: itt egy lövésért 300 forintot kérnek, aki egyszerre négyet fizet, az megússza egy ezresből. Lehet labdát dobálni 800-ért, ezerért pedig egy víziló szájába is beletalálhatunk, igaz, ezért extra nyeremény jár.

Hagyományosan a pártok is kitelepültek a majálisba. Az idén az Etelka soron a DK-val és Jobbikkal találkoztunk, az utóbbi aktivistái viszont már délben csomagoltak, nem bírták tovább a tűző napon.

Akinek mégis hiányozna az Etelka sori majálisról a színpadi műsor, az még mindig átsétálhat a Zápor-tóhoz, ahol már délelőtt gyerekkoncertekkel szórakoztatták a közönséget, délután a Sub Bass Monster ad koncertet, este pedig az Útközband utcabálja zárja a napot.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Etelka sor majális ünnep