Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 1. 14:34

Ugrálóvár, színpadi mulatságok és fantasztikus pörkölt a Zápor-tónál

Képriport
A péntek óta pörgő Etelka sori forgók mellett május 1-jén a Zápor-tó partja is megtelt majálisozókkal.

Hirdetés

Már főztében is fantasztikus volt az illata: az MSZP-sátrak alatti bográcsokból valami olyan zseniális pörköltek szaglottak, hogy már csak ezért, az „orron át való táplálkozásért” megérte kimenni a Zápór-tóhoz. Persze nem ez volt a fontos Tarjánban, sokkal inkább a jó hangulat: a tóparti ugrálóvárról, a sörsátrak alatti sörözős beszélgetésekről, a színpadi forgatagról szólt a majális.

– Teszem a dolgom, ahogy eddig is. Arccal Szeged felé! Eddig is ez volt a jelszavunk, ezután is ez lesz, Szegeden, a szavazókörök jelentős részét én és Joób Márton nyerte meg, azaz nekünk nem nagyon kell magyaráznunk a bizonyítványunkat. Ezen a május 1-jén még fontos a politika a választóknak, hiszen „friss az élmény”, és jövőre is fontos lesz, hiszen jönnek majd az önkormányzati választások is. De voltak és lesznek olyan évek, amikor nem ennyire fontos. És ez így normális, így van jól – mondta Szabó Sándor, Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője, akit kis túlzással minden szembejövő választója megállított egy-két jó szóra.

A színpadon közben olajozottan zajlottak a programok. – Kicsit sajnálom a lányomat, hogy nem ugrálhat itt a Csiga Duóra, de utánuk ők következnek a színpadon. Viszont megígértem neki, hogy fölveszem az összes számot, és otthon majd megnézi. Ne haragudjon, folytatnám – adott villáminterjút Hegyi Gabriella, és már indította is az új felvételt. Pedig még javasolni akartam neki, hogy fordítsa el a telefonját, mert akkor a tévén is sokkal jobb lesz nézni az elkészült videót, de már nem akartam megzavarni.

– Nézze uram, engem már elég régen nem érdekel a politika: én annak örülök, hogy még idén is le tudta jönni, és tudok egy kicsit itt üldögélni a padon. Itt általában mindig van valami május elsején. Kicsit figyelem a fiatalokat, a gyerekeket, nekem már ennyi bőven elég. Tíz éve volt egy infarktusom, akkor azt mondta az orvosom, nagyon vigyázzak magamra. Eddig még sikerült... Megírja ezt így?
– Igen...
– Boldog május 1-jét kívánok!
– Magának is! Hogy hívják, és hány éves?
– Szekeres János vagyok, 72 leszek egy hónap múlva.
– Akkor még jobban vigyázzon magára!
– Köszönöm, fiam!

Ezek után tettem még egy kört a forgatagban. A pörköltnek még mindig remek illata volt, a beszélgetések, a gyerekzsivaj még mindig tartott.

És még messze a vége, még mindig megéri kimenni! Ha sietnek, háromtól még elkapják a Peter and Pan duó koncertjét is, utánuk jön Sub Bass Monster négytől, majd öttől következik az Útközband.

A Zápor-tavi majálist a Szeged Városkép Kft. szervezte, amelyhez idén is hozzájárult a szegedi MSZP-frakció. A házigazda Mészáros Tamás, Nagy Sándor, Szentgyörgyi Pál és Szénási Róbert voltak, de ott volt Tóth Károly és Szondi Ildikó is. Valamennyien szabadtéri fogadóórát is tartottak, minden érdeklődő szegedivel beszélgettek, meghallgatták problémáikat.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: majális Május 1. Mészáros Tamás Szabó Sándor Szegedi Városkép és Piac Kft. Zápor-tó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés