Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. május 1. 13:50

Csendes, beszélgetős Május 1. az Erdészház utcánál

Képriport
Ez is egy átlagos napsütéses nap volt. A Makkosházi Kertbarátok tagjai ugyanúgy lementek a közösségi kertbe, mint bármikor máskor. Csakhogy most a kert sarkában volt egy bogrács is.

Hirdetés

A „szabadtéri tornaterem” mellé, az árnyas fák alá sörpadokat, sörasztalokat raktak ki, műanyag dobozokból pogácsákat, teasüteményeket lehetett kóstolni, közben Kancsár József színművész – bizonyítandó eddig is tudott polihisztorságát – egy nagy bogrács körül tevékenykedett.

– Huszonhét parcella van most már itt a kertben, a legidősebb kertbarát nyolcvannégy éves, a legfiatalabb még nincs harminc – vezetett körbe Kozma József, aki azt is elmondta, a Zöld Város program lehetőséget ad a rég várt, óhajtott kertbővítésre is. Kinyó Pál a közösség vezetője pedig arról beszélt, a terveik szerint az edzőgépek kikerülhetnek kerítésen kívülre, a járda túloldalára, és akkor a mostani területen is oszthatnak parcellákat. – De szeretnénk megnyitni a kerítést, és a másik irányba is terjeszkedni – jegyezte meg Kinyó.

Miközben körbevezettek, a pörkölt is lassan elkészült, a magnóból operettslágerek modernebb kiadási szóltak, és befutott Szabó Sándor országgyűlési képviselő is.

– Fontosak ezek a „kis május 1-jék” is, a Zápor-tónál és az Etelka sornál lévő nagy rendezvény mellett ezen kívül meghívtak még Baktóba, Szőregre is, alig tudok mindenhova odaérni, tényleg csak beugrottam köszönni – szabadkozott egy kicsit az országgyűlési képviselő, aki beült azért a nyugdíjasok közé, meghallgatta őket, hiszen, mint mondta, ezek az alkalmak a legfontosabb a kapcsolatok létesítése, ápolása szempontjából.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kertészkedés majális Május 1. Makkosház Kozma József Makkosházi Közösségi Kert Szabó Sándor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés