Szegeden 2018. május 1. 10:39

Tápé köszöntötte újszülötteit

Képriport
Hosszú évek óta már a május az újszülöttekről szól, így volt ez most is.

Harmincnégy új lakóját köszöntötte Tápé a Heller Ödön Művelődési Házban, őket:

Barta Frigyes, Csányi Marcell, Csukonyi Hanga, Dura Amir, Forrai Dávid, Fülöp Zétény, Hlobocsányi Lora, Horváth Anita, Jaksa Dávid, Juhász Hanna, Jung Janka, Kajtor Hunor, Koch Vendel György, Kovács Keve, Laczi Bálint, Ménesi Bálint, Musák Vidor, Nagy Bíborka, Nagy Tünde, Návai Balázs, Néma Noel, Nikolényi Regő, Pataki Balázs, Róta Rajmund, Szél Bulcsú, Temesvári Lénárd, Tóth Ábel, Tóth Benjámin, Tóth Boglárka, Tóth Lőrincz, Török Réka, Végh Laura, Zödi Jázmin, Zsögön Zelka.

A karonülő leányzókat, és fiúkat szüleik vitték el a művelődési házba, ahol mindig anyák napja környékén, vagy gyermeknap közelében köszöntik a csecsemőket, idén május 1-jére esett a választás.

Az ünnepségen Szabó Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében arról beszélt, az életünk a sikerekről szól, legyen az tanulmányi, vagy munkahelyi, fontosak az elért eredmények. Azonban egyik sem lehet olyan fontos, mint a családi sikerek, a családi élmények, a gyermekek születése. A településrész önkormányzati képviselője, Szécsényi Rózsa pedig annak is örült, hogy idén először a baktói gyerekeket is tudják köszönteni.

A politikusi beszédek között fellépett a Hollegál Együttes – Kristály Orsi, Krizsány Csenge, Horváth Noémi, Virág Anna Virág – fuvola, fuvola, ének, akusztikus gitár fölállásban adta elő ismert slágerek átiratait, feldolgozásait. Nyitóképünk is az ő előadásuk alatt készült, akkor éppen a Hungária együttes Csavard fel a szőnyeget! című számát énekelték – remekül.

A köszöntő végén Szécsényi Rózsa egyesével szólította a gyermekeket és édesanyjukat – utóbbiak egy szál rózsát, előbbiek egy kis jelképes ajándékot kaptak a Somogyi-könyvtár tápéi fiókkönyvtárától.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Heller Ödön Művelődési Ház Május 1. Szabó Sándor Szécsényi Rózsa Tápé újszülött