Hirdetés
Hirdetés
Színes 2018. április 30. 15:23 Forrás: MTI

Szúnyogirtás: a katasztrófavédelem most az ország másik végében dolgozik

Folytatódik a biológiai szúnyogirtás, a kémiai eljárás egy hét múlva kezdődik: második hetébe lép a katasztrófavédelem által irányított központi, biológiai szúnyoggyérítés.

Hirdetés

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője közleményében ismertette: a múlt hétre tervezett 6300 hektárból 6000 hektárnyi vízfelületre juttatták el a szakemberek a kizárólag a szúnyoglárvákat elpusztító baktérium által termelt fehérjetartalmú készítményt. A Mohács térségében elmaradt 300 hektáron ezen a héten pótolják a munkát.

Hozzátette: ezen a héten Győr, Komárom és Mosonmagyaróvár térségében csökkentik a szúnyoglárvák számát ezer hektáron. A nyárias időjárás miatt az ország több pontján megindult a csípőszúnyogok rajzása. A kémiai eljárást, vagyis a kifejlett szúnyogok számát csökkentő esti permetezést május 7-én kezdik. Hangsúlyozta: az ehhez használt irtószer emberekre, növényekre és melegvérű állatokra veszélytelen. Az irtószerből hektáronként fél litert használnak a permetezéshez, a szer ebben a koncentrációban veszélytelen. A kémiai szúnyoggyérítést kizárólag lakott területen végzik az esti órákban. Mivel a szer a méhekre veszélyes lehet, a méhészeket a héten elkezdik tájékoztatni.

A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja, a szúnyoggyérítés aktuális heti ütemterve folyamatosan elérhető a katasztrófavédelem honlapján.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szúnyog szúnyogirtás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés