Szegeden 2018. április 27. 10:35 Forrás: zooszeged.hu

Muflon bárányok születtek a vadasparkban

Itt a jó idő, ébredeznek téli álmukból a Szegedi Vadaspark lakói. A tavasz nemcsak sok látogatót, hanem új állatokat is hozott: többek között muflon bárányok születtek. Jó hír, hogy a vadaspark nagy meglepetéssel készül az idei gyermeknapra.

Hirdetés

Az utolsó tavaszi hónap minden tekintetben rendkívül mozgalmasnak ígérkezik a Szegedi Vadaspak életében. Rendezvények, programok sokasága várja a látogatókat, köztük a csoportosan érkező óvodásokat és iskolásokat is.

A legjobban várt esemény egyértelműen a vadasparki tradíciók szerint gyermeknapon ünnepelt születésnapja lesz május 27-én, ekkor adják át a közönségnek az ázsiai elefántok modern bemutatóját.

Azt, hogy az építkezés hogy halad, a látogatók is figyelemmel kísérhetik messziről, a leendő kifutó sarkától, ahonnan ellátni a távolba, az elefántok leendő házáig. A távolság nagy, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen hazánk legnagyobb területű elefántkifutója fog a házhoz csatlakozni.

Ez idő tájt nemcsak a munka sokasodik, hanem az állatok is. Ahogy tavaly, idén is születtek kis muflonok. Négy bárányt lehet megfigyelni a mormoták helyével szemben található erdei patás kifutóban.

Arra a kérdésre, hogy a mormoták viszont pontosan hányan lettek, csak később tudnak majd választ adni a vadaspark szakemberei. Az emuknál azonban felfedezhető a kiscsibe, bármilyen jól is álcázza csíkos mintázata. Ő nem anyját, hanem apját követi, mert ezeknél a futómadaraknál a kakasok költik és nevelik fel a kicsiket.

Rövidesen az is ki fog derülni, vajon a kenguruzsebeknek is vannak-e ifjú lakói.

Fotó: Endrédi Lajos / Szegedi Vadaspark

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Vadaspark elefántház muflon