Hirdetés
Túl a városon 2018. április 27. 08:55

Szegeden is gyűjtenek időseknek a nagycsaládos fiatalok

Országos adománygyűjtést szervez ma és holnap a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Szegeden a CBA Príma Áruház előtt várják a tartós, illetve diabéteszes élelmiszereket, háztartási szereket és ruhákat.

Hirdetés

A civil szervezet 600 fiatal önkéntese pénteken és szombaton 19 budapesti és vidéki CBA, illetve Príma bolt előtt gyűjt élelmiszereket és ruhákat a rászoruló időseknek – jelentették be az akciót meghirdető szervezetek.

Török Krisztina, az egyesület elnökségi tagja az eseményről tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a „Ránk is lehet számítani!” mottóval meghirdetett akciót  – amely része a Családok évének – a generációk közötti szolidaritás április 29-i európai napjára időzítették; aznap, vasárnap a fiatalok személyesen adják majd át az adományokat.

A gyűjtést Budapesten a józsefvárosi Corvin Plaza Príma boltjában, valamint a pesterzsébeti CBA-áruházban tartják, továbbá 15 vidéki helyszínen, köztük

Szegeden, az Ipari Logisztikai Központban található CBA Príma Áruházban.

Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója azt közölte, a magyar üzletlánc nem először vesz részt hasonló adománygyűjtő akcióban, szívesen állnak a rászorulókat, köztük családokat vagy éppen a környezeti katasztrófák károsultjait támogató kezdeményezések mellé.

Közölte, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével is évek óta szerveznek évente többször is segítő programokat. Legutóbb, tavaly év végén a Fiatalok a kisgyermekes családokért elnevezésű akcióban 12,6 tonna adományt gyűjtöttek össze 25 helyszínen, több hétvégén, 600 önkéntes segítségével.

Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára arra emlékeztetett, hogy 2012-ben indította el az Európai Unió az „időskori aktivitás és a generációk közötti szolidaritás” tematikus évet, az ekkor indított magyarországi programokat azóta is folytatják, és ki is bővítették azokat.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány élelmiszer gyűjtés