Hirdetés
Szegeden 2018. április 26. 10:17

Megállj Majális!

A Tarjáni Megálló Közösségi Ház Megállj Majális! címmel családi és ifjúsági napot szervez április 29-én délelőtt tíz órától este tíz óráig. A programok ingyenesek.

Április 29-én a Zápor-tónál és a Megálló Közösségi Házban (Budapesti körút 23.) lesz májusfa állítás és papírsárkány készítés, szabadtéri jóga, családi vetélkedők, piknik, közösségi zenélés, 90-es évekbeli suli diszkó és kertmozi is, de szegedi és vajdasági civil szervezetek is bemutatkoznak és jótékonysági akciókba is bekapcsolódhatnak a fiatalok és az idősebbek egyaránt.

A programok nem titkolt célja a helyi közösségek megerősítése. A legkisebbeket egész nap várja a Megállóban a gyereksarok, a könyvrajongók pedig elmerülhetnek a Könyvforgatagban, vagy részt vehetnek a most induló „Május éjszakán… avagy vakrandi egy könyvvel” akcióban. Bemutatkozik a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesülete, akik megmutatják, milyen elképesztő dolgokat lehet alkotni újrahasznosított anyagokból egy kis kreativitással. Az SM-Bazárban meg is vásárolhatóak az alkotásaik, az egyesület a befolyt pénzösszegből kézműves foglalkozásokat és gyógytornát szervez betegtársaiknak.

Egész nap várják közös szendvicskészítésre a konyhatündéreket a Szeretet Futárok, azok a fiatalok, akik egész évben rászoruló családokért és hajléktalanokért dolgoznak, rendszeresen szerveznek ételosztást, az elkészített szendvicseket pedig saját maguk juttatják el a szükségben lévőkhöz. A majális alatt hálával fogadják a segítő kezeket, de a kész szendvicseket és az alapanyag felajánlásokat is, az elkészült ételeket pedig ki is szállítják. A Kép-Szín-Ház Alapítvány különleges ruhagyűjtő akcióval jelentkezik. A Grandrobe fogasaira bárki elhozhatja kinőtt, megunt, de még használható ruháit, és el is viheti, ha valami megtetszik. A nap végén megmaradt ruhákat rászoruló családoknak adományozzák a szervezők. A Grand Café lesz az esti kertmozi házigazdája.

A fiatal képzőművészekből és zenészekből álló vajdasági civil szervezet, a Róka Fest stábja is részt vesz a majálison. A nyári minifesztivált alig pár kilométerre a határtól, a Ludasi-tó partján rendezik meg, és zenei, képzőművészeti és színházi programokkal várják a fiatalokat. A rendezvényen a házigazda MASZK Egyesület tavaszi programjairól és az önkéntességről is tájékozódhatnak az érdeklődők.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: majális