Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. április 25. 23:44 Forrás: Figyelő

Így áll fel a negyedik Orbán-kormány

A Figyelő információi szerint szinte végleges a negyedik Orbán-kormány minisztereinek névsora, melyet most elsőként nálunk olvashatnak. Vannak nagy távozók és teljesen új nevek is a hamarosan felálló kormány miniszterei között. A Fidesz frakcióvezetője Kocsis Máté lesz.

Hirdetés

A Figyelő birtokába jutott információk alapján Gulyás Gergely kancelláriaminiszterként folytatja politikai pályafutását, Rogán Antal pedig marad továbbra is kabinetminiszter. A harmadik Orbán-kormány miniszterei közül szintén pozíciójában marad Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Trócsányi László igazságügyminiszter is. Simicskó István nem marad miniszter, helyét várhatóan Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök veszi át.

Szintén miniszter lesz a korábbi felsőoktatási államtitkár, Palkovics László is. A mostani kormányban innovációs és felsőoktatási miniszterként fog dolgozni.

Semjén Zsolt is marad a helyén mint miniszterelnök-helyettes.

Sok új miniszterrel bővül ugyanakkor a kormány az elkövetkezendő négy éves ciklusra. Már biztos, hogy a 2016 óta postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztosként dolgozó Bártfai-Mager Andrea lesz a fejlesztési miniszter. 

Földművelésügyi miniszternek Nagy Istvánt kérte fel Orbán Viktor. Mint arról a Figyelő korábban már beszámolt, Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lesz Balog Zoltán utódja az EMMI élén.

A Fidesz frakcióvezetője pedig Kocsis Máté lesz.

A fotó illusztráció

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Orbán Viktor kormány negyedik Orbán-kormány Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés