Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. április 25. 16:12

Újabb sportrendezvényeket támogat Szeged

Újabb sporttámogatásokról, egy rendezvénynaptárról és az Árkád futófesztivál tanulságairól is tárgyaltak szerdán a közgyűlés előtt a városházán.

Hirdetés

A pénteki közgyűlés előtt a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság is ülést tartott szerda délután.

A testület tagjai egyhangúlag úgy döntöttek, hogy minden előterjesztés alkalmas arra, hogy pénteken a városatyák megtárgyalják.

A bizottság újabb sporttámogatásokról is döntött. Korábban már több mint 50 millió forintos működési támogatást osztottak szét 34 szegedi sportegyesület között.

A kiemelt sportrendezvények az idén összesen 18 millió forintos támogatásban részesülhetnek a közgyűlés döntése nyomán.

A bizottság márciusban már határozott arról, hogy a Maty-éren május 17-20. között rendezendő Gyorsasági Kajak-Kenu Világkupa megrendezését 10 millió forinttal, a júliusi sárkányhajó világbajnokságot 5 millió forinttal, a korcsolyázók Kelet-Európa Kupájának szegedi fordulóját pedig 500 ezer forinttal támogatja.

A keretből még megmaradt 2 és fél millió forintot az azóta beérkezett kérelmek alapján ma osztotta el a testület.

A Tisza Volán Sportklub 1 millió 200 ezer forint támogatást kapott a Tisza Pakk Nemzetközi Jégkorongtorna megrendezésére. A Szeged-napi ünnepségsorozat keretében az idén is megrendezik a sárkányhajók viadalát és másodszor lesz Szegeden félmaraton is. Az előbbi rendezvényre a Szegedi Sárkányhajó Egyesület 500, az utóbbira az Adrenalin Sportegyesület 800 ezer forint támogatást kapott.

Ezen felül közel egy tucat sportegyesület kisebb-nagyobb közösségi programjára összesen 2 millió 570 ezer forint támogatást szavaztak meg a bizottság tagjai.

Határoztak arról is, hogy az idén először kiadandó sportrendezvénynaptárba kik nyerhetnek felvételt.

Ez az új támogatási forma azzal is jár, hogy az a sportesemény, amelyik bekerül a naptárba, önkormányzati rendezvénynek minősül, így a szervezőknek nem kell igénybevételi díjat fizetniük. Egy nagyobb, a belvárost is érintő futóverseny esetén pedig a forgalomkorlátozás, útlezárás komoly költséggel járhat – ezt a naptárban szereplő szerveztek megspórolhatják.

Első alkalommal összesen 28 szervezet adta be idei programjának pontos terveit.

Foglalkozott a bizottság a hét végén megrendezett Árkád futófesztivállal is.

Joób Márton a bizottság elnöke elmondta, a város minden nagyszabású sportrendezvényt támogat, ám tekintettel kell lennie a szegediek érdekeire is. Ez utóbbi úgy tűnik, kevésbé teljesült a hét végén. A futást követően valóságos panaszárad érkezett a szervezésre, akadt olyan autóbusz vagy troli, amelyik közel 50 percet várakozott a futók miatt.

Kiss Balázs a szervezők nevében elmondta, a sportesemény előtt három alkalommal is egyeztettek a szervezők, többek között a biztosítást végző rendőri szervezettel is.

Vasárnap délelőtt 22 rendőr, 2 motoros rendőr, egy felvezető- és egy zárógépkocsi biztosította a futókat.

Az előzetes megbeszélés szerint a csomópontokat csak arra az időre kellett volna lezárni, amíg a futók áthaladnak. Ez azonban nem minden esetben történt így, ám az egyenruhások szakmai protokolljába a szervezők nem szólhattak bele.

Ma délután ismét összeülnek az érdekeltek, hogy levonják – az egyébként nagyon sikeres és népszerű – futófesztivál tanulságait.

A bizottság viszont úgy döntött, az idén ez a program kimarad a rendezvénynaptárból, így a szervezőknek utólag meg kell majd fizetni az úthasználati díjat.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság rendezvény sport támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés