Hirdetés
Ziccer 2018. április 25. 10:41

Rekord részvétel és szegedi sikerek a 26. Hanzók Örs Emlékversenyen

Három országból huszonhat klub hatszázötven kajakosa és kenusa vett részt a vasárnap megrendezett NKM Kupa Hanzók Örs Emlékversenyen a Szegedi Olimpiai Központban, ez pedig minden előzetes várakozást felül múlt.

Szerb és román egyesületek mellett többi között a Honvéd, az Újpest, az MTK, a KSI, valamint a térség legjobb klubjai is elindultak a szezonnyitó hosszútávú versenyen. Az NKM Szeged VE szakmai vezetője, Sík Márton szerint a komoly múltra visszatekintő Hanzók Örs a sportág egyik ünnepe a régióban:

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a régióban ilyen fontos szerepet tölt be az a verseny és mindenki számít rá tavasszal - összegzett Sík Márton. Ez az évről évre emelkedő színvonalnak és a családias légkörnek köszönhető. Ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy a Hanzók Örs kinőtte magát, ezért meg kell fontolnunk, hogyan lépünk tovább. Szeretnénk még profibbá tenni a versenyt, szeretnénk még ideális körülményeket biztosítani jövőre. Idén is 7 éves volt a legfiatalabb versenyzőnk, összesen pedig nagyjából száz olyan gyermeket mozgattunk meg, akik még csak most ismerkednek meg a kajak-kenuval. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk tőlük és a szüleiktől. Az a célunk, hogy ezek a fiatalok egy évben legalább egyszer versenyezhessenek egyet.

Az NKM Szeged VE kajakosai és kenusai nagyszerűen szerepeltek a hazai rendezésű versenyen. A csapat összesen 19 arany-, 14 ezüst- és 14 bronzérmet szerzett.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hanzók Örs Emlékverseny kajak-kenu Szegedi Olimpiai Központ