Túl a városon 2018. április 24. 16:27

Népszerű úti cél lesz Szeged a négy napos májusünnepen

A közelgő négynapos hétvégén a szálláshelyek bevétele egy átlagos hétvége 4,5-szeresét is elérheti, és másfélszerese lehet a tavalyinak, amikor a május elsejei hétvége csak három napos volt. Szeged most is kiemelt célpont!

A legnépszerűbb belföldi úti cél Eger és Gyula lett, a főváros a harmadik, de Szeged is előkelő helyet foglal el a célpontok között – közölte a Szállás.hu.

A szállásfoglaló oldal keddi közleménye kiemeli: a vendégek minden 5. alkalommal SZÉP-kártyával fizetik a számlát, melynek átlagos értéke 71 ezer 764 forint, ami 60 százalékkal nagyobb, mint az átlagos 44 ezer 978 forintos foglalási érték.

A foglalások közel fele vendégházba és apartmanba szól, a másik része főként panzióba, három- vagy négycsillagos hotelbe.     

Átlagosan 2 éjszakára és három személyre szólnak a foglalások

– mondta Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere a közlemény szerint, hozzátéve, hogy több strand is ilyenkor nyit ki először.

A hosszú hétvége legtöbb foglalása Heves (11,7 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (10,5 százalék), Veszprém (8,9 százalék) és Pest (8,9 százalék) megyébe érkezett, a foglalások 40 százaléka ebbe a négy megyébe szól.

A települések közül Eger, Gyula és a főváros a legvonzóbbak, de Pécs, Szeged, Balatonfüred és Hajdúszoboszló is a toplistán szerepelnek. Helyet kapott még Siófok, Zalakaros és Miskolctapolca is a legnépszerűbbek között.

A külföldre utazók körében Krakkó, Zakopane és Torockó a legnépszerűbbek.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: szállás Szeged turizmus ünnep