Hirdetés
Túl a városon 2018. április 23. 18:50 Forrás: MTI

Ujhelyi István képviselte az Uniót az Utazási és Turisztikai Világtanács kongresszusán

A szegedi EP-képviselő az Európai Unió intézményeinek delegációját vezette Buenos Airesben.
Hirdetés
Hirdetés

A turizmus biztonságáról szóló pódiumbeszélgetésen Ujhelyi a közlekedési és idegenforgalmi EP-szakbizottság alelnökeként a hatékony vízumrendszer megteremtéséről beszélt, hangsúlyozva, hogy a globális kérdésekre kizárólag együttműködésben és az iparági szereplők hatékony bevonásával lehet eredményes válaszokat adni. „Ehhez pedig jól strukturált és folyamatos párbeszéd szükséges”.

A képviselő tájékoztatása szerint a WTTC idei kongresszusának fő témája a globális utazásbiztonság volt, és arra kerestek választ a résztvevők, hogy miként lehet a legmagasabb fokú biztonságot garantálni úgy, hogy közben az intézkedések nem hátráltatják a szektor működését.

Mint közölte, abban egyetértés mutatkozott, hogy hosszú távú döntéseket kell hozni annak érdekében, hogy a digitális technológiák a lehető leginkább előmozdítsák a turizmus fejlődését, és minél több fenntartható munkahelyet teremtsenek.

Az „Our People, Our World, Our Future” című Buenos Aires-i rendezvényen többek között Mauricio Macri argentin elnök, Zurab Pololikashvili, az UNWTO új főtitkára, Isabell Hill, az amerikai turisztikai ügynökség igazgatója. A kongresszust Francis Ford Coppola világhírű filmrendező előadása zárta.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EU Európai Unió Ujhelyi István Argentína Buenos Aires turizmus