Hirdetés
Színes 2018. április 23. 13:29 Forrás: librarius.hu

Vasárnap irány a kert! De meztelen!!!

Ne felejts el szólni a szomszédnak, vagy a szomszédasszonynak, idén május 6-án, vasárnap lesz a meztelen kertészkedés világnapja, amelyet Mark Storey, a pucér biciklizés ötletgazdája talált ki a permanens mezőgazdaság mellett kampányoló Jacob Gabriellel.
Hirdetés

Mark egyébként városi gerillakertészként kezdte a meghökkentő kertművelést. Az első World Naked Gardening Day 2005. szeptember 10-ére volt meghirdetve. Ám közben felismerték, hogy a tavasz, a megújulás időszaka jobban passzol a kezdeményezés ideológiájához

A Naked Gardening Day nem a magamutogatásról vagy a szexről szól, hanem a felszabadultság és testünk elfogadása mellett kampányol. Testünk elfogadása mellett ez a természettel való harmóniában létezés ünnepnapja.

A pucér kertészkedés világnapját nem kötik egyetlen helyszínhez, a résztvevők nem gyűlnek össze például egy nagy kertben meztelenkedni, mindenki a kertjében gazol. A világnap kitalálói, Storey és Gabriel fontosnak tartják, hogy egyetlen szervezet nevéhez sem kötődik a mozgalom.

A  World Naked Gardening Day hivatalos oldala

Fotó: www.wngd.org

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kertészkedés meztelen kertészkedés világnapja