Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. április 22. 11:19

Szeged pizzás város... és palacsintás!

Ha csak az ételfutárok szállítmánya alapján ítélnénk, azt gondolhatnánk, hogy Szeged egy olasz város. A pizza és a tésztaételek adják ugyanis az összes ételrendelés 59 százalékát a városban, és ezzel Szeged egyedülálló az országban.

Hirdetés

Ez alapján nem meglepő, hogy a csongrádi megyeszékhely felülmúlja a pizzarendelések arányával az országos átlagot – ezt erősíti meg az internetes ételrendelésekben piacvezető NetPincér friss statisztikája is.

A pizzák az összes rendelés 43 százalékát, a tésztafélék 16 százalékát teszik ki, és ehhez járul hozzá a szintén nagy kedvencnek számító hamburger, amely – főként az éhes szegedi férfiaknak köszönhetően – a harmadik legkedveltebb ételtípus a városban.

Tegyük hozzá, ha egy férfi hamburgert rendel, akkor a nők ezt – a statisztika alapján – saláta választással kompenzálják. A NetPincér adataiból kitűnik még, hogy a levesek nem fogynak túl jól Szegeden, hiszen az országos átlagnak csak alig felét teszik ki a leves rendelések.

Ha száz futárból 43 pizzát hoz, érdemes hozzátennünk, hogy az összes pizza 71 százaléka paradicsomos alappal érkezik. A legkedveltebb feltét – a minden második pizzán megtalálható – sonka, ha pedig sajtról van szó, a szegediek fele a mozzarellára szavaz. Sokan rendelnek hagymát és a bacont, és gyakori feltét a kukorica, a kolbász vagy szalámi és a paprika is. A fűszeres ételek imádata sosem állt távol a várostól, nem véletlen, hogy az országos átlagot előzve minden hatodik pizzát csípősen rendelnek meg itt. Viszont nem igazán kedvelt feltétek a tenger gyümölcsei, a szardella és a kapribogyó.

Nem tagadható, hogy Szeged édesszájú. Ami viszont megdöbbentő, hogy a gyakori desszert rendeléseknél mindent kiszorít a palacsinta. Az összes házhoz szállított édesség 95 százalékát ez adja! Ezért a második és harmadik helyezett somlói galuska és tiramisu szinte észre sem vehető a statisztikában.

A szegedi éttermekbe a legtöbb rendelés csütörtökön és pénteken érkezik. Nem tudni miért, de úgy tűnik, hogy csütörtökönként a szegedi nők eldobják a fakanalat az internetes ételválasztás kedvéért, hiszen a NetPincér adatai alapján minden hét csütörtökjén ők adják a legtöbb feladatot a város ételfutárainak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ételrendelés palacsinta pizza rendelés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés