Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. április 21. 18:19

SzegedRocks: mintha egy óriási, boldog próba lett volna az egész

Képriport
Közel négyszáz zenész – szóló- és basszusgitárosok, dobosok és énekesek – játszott a Dóm téren, amit a zenénél is jobban betöltött a boldogság.

Hirdetés

A rock a szabadság zenéje, Szeged a szabadság városa!

– ez a Dóm téri hatalmas örömzenélés jelmondata, ezzel kezdte köszöntőjét Botka László polgármester: a SzegedRocks 2018 egy óriási flashmobbal indult, és késő estig koncertekkel vár mindenkit a tér.

Egy Magyarországon még soha nem látott zenei flashmobbal kezdődött koradélután a rendezvény: szóló- és basszusgitárosok, dobosok és énekesek zenéltek közösen.

Négy dalt játszottak el többször is: a Tankcsapda Ez az a ház, a Sun City Nem izgat, Billy Idol White Wedding és a Blur Song 2 című dalait.

Bár vitathatatlanul a zene ünnepe volt az egész, mégis elsősorban egy igazán felemelő közösségi, másodsorban egy remek vizuális, és csak harmadsorban zenei élmény volt a több száz zenész Dóm téri produkciója. Kijöttek a gyermekbetegségek is: a téren éneklők egyáltalán nem hallatszottak, a színpadon játszó zenekar sokszor elnyomta a többi zenélőt. Az is kiderült, hogy a Song 2, amit sokan a legkönnyebb dalnak gondoltak, messze a legnagyobb nehézséget okozta.

Ám mindezek ellenére egy nagyon szerethető, rendkívül felszabadult hangulatú, monumentális hatású zeneünnep volt a Dóm téren, a közel ezer néző valószínűleg nem csalódott. A szervezők a közös zenélés előtt megemlékeztek Wiegand Gyuláról, Sipos Zoltánról és Szurdi Zsoltról is, akik sajnos már nem zenélhettek együtt velük a kockaköveken.

A flashmob elején minden gitárt a levegőbe emeltek. A rockünnep elején a színpadra hívták Botka Lászlót, Szeged polgármesterét és Kakas Bélát, a Csongrád megyei közgyűlés elnökét, akiknek a szervezők megköszönték, hogy a kezdeményezés mellé álltak. Aztán Kakas Béla dobverőt ragadott, és beült a dobosok közé dobolni.

A nagy közös zenélés végére az is kiderült, hogy jövőre is lesz SzegedRocks, sőt, utazó cirkuszszerű zenei show-ként a szervezők tervezik az ország más városaiba is elvinni.

Még most is érdemes kimenni, egészen este tízig trtanak a koncertek. Előbb a Sabbath Szombat (Black Sabbath tribute), majd a Gypo Circus, végül a Nyers zenél.

Nézze meg Szabó Luca rengeteg fotóját is!

Sőt! Nézze meg a Szeged Televízió videós összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dóm tér SzegedRocks 2018 pop rock
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés