Hirdetés
Túl a városon 2018. április 20. 13:22

Egyértelmű a cél: ki kell csinálni Márki-Zay Pétert

Lázár János visszatér szülővárosába, hogy 2019-re újra övé legyen a hódmezővásárhelyi városháza is.

„Az elmúlt időszakban felértékelődött bennem, hogy Budapesten és a kormányon kívül is van élet. Én a választóimnak tartozom hűséggel, főleg egy ekkora csata után. Velük szeretném megerősíteni az együttműködést, és a két munka nem összeegyeztethető.”

Ezt Lázár János mondta bele hallgatói fülébe házi rádiójában a Rádió7-ben. Azt is mondta még, hogy „43 évesen az embernek érdemes összegezni az addig elvégzett munkáját, és úgy látja, még van mit tanulnia a vásárhelyi és a makói térségben élőktől a magyar valóságról.”

Hát, ha valami nem nagyon érdekelte őt és csapatát, az a magyar valóság.

Nem is ezzel akar ő valójában foglalkozni. Sokkal inkább azzal, hogy a 2019-ig őszéig átengedett városát valahogy visszaszerezze. Kiderült ugyanis, amit eddig is lehetett látni: el János pótolhatatlan. És itt ne a zsenisége felől közelítsük meg ezt a kérdéskört, hanem a Fidesz már most látszó tragédiája felől: nincs utánpótlás. Olyannyira, hogy olyan sincs, akin legalább jól állna a zakó. Szellemi utánpótlás meg végképp nincs. Vásárhelyen különösen. Nem véletlenül lépett le Hegedűs Zoltán és Kószó Péter alpolgármester. Ők is csak arra voltak képesek, hogy fölolvasták, ami a papírra van írva. És most rettegve várják, hogy vajon előveszi-e őket a főnök.

Mert idén kevesek voltak. Jövőre, nincs más választás, kell találni egy akárkit, akire el János rendre rámutat, őrá kell szavazni. Közben pedig jönnek az „ügyek”, Szabó Bálint Vásárhelyen is egyre többet őrjöng majd, mert muszáj tönkretenni Márki-Zay Pétert. Vissza kell szerezni a Sasfészket. Erről szól valójában ez a nagy hazatérés.

gszl

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hódmezővásárhely Lázár János