Szegeden 2018. április 19. 12:47

Itt a tavasz, kivirágzik a város

Képriport
Mi sem jelzi jobban a tavasz érkezését, egyre szebben néznek ki a város közterületei. Vágják a füvet és kikerülnek a szebbnél szebb virágok, amelyek színpompás díszei Szegednek.

Amikor az idő engedi, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. munkatársai megkezdik a tavaszi munkálatokat a városban. Ahogy a ház körül, úgy a városban is sok a tennivaló ebben az időszakban. Makrai László, a cég igazgatója elmondta, fűnyírással, burkolattakarítással, gyomlálással, a köztéri szobrok kitakarásával és a szökőkutak beüzemelésével kezdték a munkát, amelyet a virágok kiültetése követ. A fűnyírás embert próbáló feladat, 120 embernek, 40 géppel 2,7 millió négyzetméternyi területet kell rendbe tennie. És ezt évente 5-8 alkalommal meg kell ismételni – mondta az igazgató.

A leglátványosabb tavaszi munka a virágosítás – emelte ki Makrai László. Ebben az évben közel 73 ezer tő egynyári virág kiültetését tervezik, ennek a mennyiségnek majdnem a fele, 39 ezer tő a Széchenyi térre kerül.

A korábbi években jól bevált fajok és fajták mellett idén a virágágyakban lesz pár „újdonság” is. Például mézvirág, tömpevirág, rózsás meténg, vagy kakastaréj – ígérte az igazgató.
Idén 11 millió forintért vásárol a cég különféle virágokat, ehhez még hozzá jön a Városházára és a kandeláberekre kikerülő muskátlik ára, ami közel 1,5 millió forint.

Az egynyári virágok kiültetési- és gondozási igénye jelentős, hisz gyomlálni, öntözni kell azokat, ez körülbelül a virágok beszerzési költségeivel azonos. – tette még hozzá Makrai László.

Hogy milyen szép is lett a város, azt a képgalériánkban is megtekintheti.

Sőt! Nézze meg a Szeged Televízió videós összefoglalóját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Makrai László Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.