Hirdetés
Szegeden 2018. április 18. 15:46

Kukafestésben is versenyezhet a Föld napján

Kukafestésben versenyezhetnek és utat építhetnek a kukásautónak, akik a Föld napján, vasárnap kilátogatnak a füvészkertbe. A szegedi környezetgazdák programján minden a szelektív hulladékgyűjtés körül forog majd.
Hirdetés

1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató kezdeményezésére rendezték meg először a Föld napját, amely a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet. Magyarországon 1990 óta ünnepjük a Földünket.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. várja a szegedieket a Föld Napja alkalmából az újszegedi füvészkertbe április 22-én, vasárnap 10 és 16 óra között tartandó ingyenes rendezvényére.

A színpadon a Lim-lom című mese során a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról beszélgetnek a gyerekekkel, egy interaktív előadás keretében pedig tisztázzák és megmagyarázzák az ehhez kapcsolódó fogalmak jelentését és jelentőségét.

A gyerekek kipróbálhatják magukat az „ökokukalukaknál”, a szelektív memóriajátékban, a kuka-kirakóban és az energiatakarékos ház táblánál és megismerhetik a komposztálás helyes menetét is.

A résztvevők bekapcsolódhatnak a játékos zöld vetélkedőbe, amelynek állomásain pecséteket gyűjthetnek értékes nyereményekért az egész napos családi rendezvényen.

A környezetgazdák a már jól ismert foglalkozásaikat is felvonultatják: bárki kívül-belül megnézhet egy locsoló-, valamint gallyvágó autót, lesz arcfestés és kézműves-foglalkozásokba is be lehet majd kapcsolódni.

A rendezvény partnerei ugyancsak számos meglepetést tartogatnak a Föld Napjára, többek között a No Mosquito Kft. segítségével az érdeklődők betekintést nyerhetnek a környezettudatos szúnyoggyérítés világába, azaz játékosan szemléltetik a szúnyoglárvák és bacilusok harcát.

A Csemete Egyesület a fényszennyezés hatásaira hívja fel a figyelmet, a Csermely Egyesület és az SZTE Tudástár pedig rovarpreparátum- és cápabőrbemutatót tart.

A Tappancs Állatvédő Alapítvány közreműködésével a családi rendezvényre kilátogatók felvilágosítást kaphatnak a felelősségteljes állattartásról.

A Szegedi Szittyák középkori íjászbemutatót rendeznek, Pipó József bűvész mester pedig néhány apró trükkre is megtanítja a gyerekeket.

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Föld napja füvészkert