Hirdetés
Szegeden 2018. április 18. 11:00

A Gyermekklinikán viziteltek a bohócdoktorok

Képgaléria
Véget ért az influenzajárvány miatti látogatási tilalom, ezért újra vizitelhettek a Szegedi Gyermekklinikán a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány bohócdoktorai. Ezúttal a kardiológián, és a belgyógyászati osztályon jártak az alapítvány önkéntes nevettető doktorai a gyerekek nagy örömére.

Hirdetés

A Mosolykommandó bohócdoktorait már a folyosón feltartóztatták a kisbetegek, látva az örömöt, és a nevetést, amit magukkal hoztak a Szegedi Gyermekklinika kardiológiai osztályára. Dr. Gergő és Dr. Dorka megjelenésükben hasonlóak az igazi doktorokhoz, leszámítva azt, hogy a köpenyükön a fehér gombok színesekre vannak kicserélve, és hogy egy gumikacsa pislog a zsebükből kifelé. A gyerekek imádják a bohócdoktorokat, akik segítenek oldani a kórházi feszültséget, és félelmet ilyenkor. Ezúttal a szervezet Mosolydoktor Nagykövete, Molnár Benett is elkísérte a csapatot, és egy kis időre ő is beállt felvidítani a gyerekeket.

Az alapítvány egész évben rendszeres látogatója a gyermekkórházaknak, ahol kórteremről-kórteremre járnak bohócdoktoraik, hogy a kis betegeket nevetéssel, és kisebb ajándékokkal vidítsák fel, és adjanak erőt a sokszor kínokat jelentő kezelések között. A külföldön már évtizedek óta bevált, bohócdoktor módszer jelentőségét már egyre több orvos, és intézményvezető elismeri, ezért az alapítvány folyamatosan kapja a megkereséseket az ország minden részéről.

Rengeteg helyről kapunk megkereséseket, ugyanis a gyerekek, és a szülők is csupa pozitív élménnyel gazdagodnak egy-egy bohócdoktori látogatást követően. Sajnos csak korlátozott mértékben tudunk ezeknek eleget tenni, ugyanis a program működtetése komoly erőforrásokat igényel. – mondta el Pataki Gergely, az alapítvány alapítója. – Az idei évben felcsillant a remény, hogy az adó 1%-os felajánlások révén közösségi összefogással önálló pályára állítsuk az alapítványt, ugyanis megkaptuk a NAV-tól a jogosultságot a gyűjtésre. Közel 2000 felajánlással a program már hosszútávon fenntartható lehetne, és még több kisbeteghez eljuthatnának bohócdoktoraink. Mi az adó 1%-ot tényleg mosolyokra váltjuk, és ezt komolyan is gondoljuk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bohócdoktorok gyerekek gyermekklinika Mosolykommandó