Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. április 17. 17:24 Forrás: Pesti Srácok / 24.hu / MTI / szeged.hu

Őrizetbe vették Gyárfás Tamást: őt gyanúsítja a rendőrség Fenyő János médiacézár megöletésével

A Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét a hírek szerint ezekben a percekben hallgatja ki a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Hirdetés

Cikkünk folyamatosan frissül!

Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda – írja a 24.hu.

A Pesti Srácok megkeresésére az ORFK Kommunikációs Osztálya megerősítette az értesülést. A Napkelte című reggeli műsoráról ismert egykori Nap TV tulajdonosát előállították.

Az erősen kormány- és fidesz-közeli Pesti Srácok úgy tudja, a rendőrség birtokában bizonyítékok vannak arra, hogy Gyárfás adott megbízást Portik Tamásnak üzleti riválisa, Fenyő János meggyilkolására. A bizonyítékok között állítólag egy hangfelvétel is van, amelyen Portik és Gyárfás beszélgetése hallható. Az Index szerint Gyárfást már őrizetbe is vették.

Fenyő Jánost, a Vico sajtóbirodalom tulajdonosát 1998. február 11-én este gyilkolták meg Budapesten, a Margit utcán, amikor a piros lámpánál megállt Mercedesével – írja a 24.hu. A gyilkos követte az üzletembert a cég székházától, a lámpánál egy másik autóból ugrott elő, és gépfegyveréből mintegy 1,5 méter távolságból 19 lövést adott le az autóban ülő médiavállalkozóra, aki azonnal meghalt.

2011-ben Szlovákiában tartóztatták le a szintén 1998-ban történt Aranykéz utcai robbantással és más bérgyilkosságokkal is összefüggésbe hozott Jozef Rohácot, miután kiderült, hogy az ő DNS-ét találták meg a merénylet helyszínén hagyott sapkában.

Rohácot tavaly ítélték jogerősen életfogytig tartó börtönbüntetésre, de az nem derült ki, hogy ki bízta meg a szlovák férfit a merénylettel. Az ügyben tavaly novemberben rendelt el perújítási nyomozást a Fővárosi Ítélőtábla.

Az Országos Rendőr-főkapitányság múlt kedden közölte honlapján, hogy a rendőrség tovább folytatja a nyomozást a Fenyő-gyilkosság ügyében, az eljárás célja a korábbi nyomozás során ismeretlenül maradt megbízó személyének megállapítása.

A rendőrség kedden este ezt a közleményt adta ki:

„A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) 2017. október 31. óta folytatja a nyomozást a Fenyő János sérelmére 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében. A KR NNI munkatársai 2018. április 17-én a kora délutáni órákban Budapesten elfogták, majd előállították a 69 éves Gy. Tamás budapesti lakost, akinek gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van. A KR NNI Gy. Tamást – hasonlóan az ugyanebben az ügyben 2018. március 22-én gyanúsítottként kihallgatott 50 éves P. Tamáshoz – emberölésre való felbujtással gyanúsítja.”

Később, kedden este a rendőrség az MTI megkeresésésre azt közölte, hogy gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében.

A Pesti Srácok szerint „kőkemény bizonyítékok”, köztük egy hangfelvétel van a rendőrség birtokában. Ezen az – Energol-vezér által készített, tizennégy éves – felvételen Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélgetése hallható.

A rendőrség közleménye szerint Gyárfást megalapozottan gyanúsítják gyilkosságra való felbújtással.

(fotó: vizipolo.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyilkosság bűnügy Fenyő János Fenyő-gyilkosság Gyárfás Tamás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés