Művház 2018. április 17. 10:51

A REÖK már a Táblaképfestészeti Biennáléra hangol

Az idén június 7. és július 7. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Reök-palotában a Táblaképfestészeti Biennálét. Az országos képzőművészeti találkozóra kiállításra kész alkotásokat várnak.

A szegedi fesztiválnyár egyik legrangosabb kulturális eseménye a hazai táblaképfestészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben, a zsűri által kiválasztott művek bemutatásával.

A hazai kortárs festészet keresztmetszetét bemutató tárlatnak – amelyet kétévente, a Szegedi Nyári Tárlatok közötti időben rendeznek meg – az idén immár hatodik alkalommal biztosít méltó helyet a Reök-palota.

Az országos megmérettetésre most is pályázatot írt ki a rendező kiállítóház.  

A tárlatra olyan, kiállításra kész alkotásokat várnak, amelyek lehetőleg országos kiállításon még nem kerültek bemutatásra. Önálló festményekből 2 darab, sorozatból 1 (legfeljebb 3 darabból álló).

A sorozatokat a zsűri megbonthatja. Minden egyes alkotást és a sorozatok darabjait külön kell regisztrálni a jelentkezésnél!

A szakmai zsűri elsősorban olyan alkotásokat vár, amelyek az elmúlt két évben készültek.

Az idei évben változik a zsűrizés korábban megszokott módja. Az alkotásokról nagyméretű, nagy felbontású fotókat várnak a www.reok.hu weboldalba épített jelentkezési felületen.

Ennek határideje: április 22., vasárnap, éjfél.

A regisztrált alkotások válogatását ezen a rendszeren keresztül végzi a szakmai zsűri.

Az alkotó és a cím mellett kérik megjelölni az alkotás méretét, az alkalmazott technikát, készítésének évét és biztosítási értékét.

A kiállításra beválogatott alkotások végleges listáját május 7-én, hétfőn a www.reok.hu weboldalon tekinthetik meg a művészek.

Az így beválogatott alkotásokat két helyen gyűjtik be a tárlat rendezői: május 15-én, kedden 10-15 óráig Budapesten, a Budapest Galériában, május 16-án, szerdán 10-16 óráig pedig Szegeden, a REÖK-palotában.

Az átvétel feltétele, hogy az alkotók a műveket szállításra előkészített csomagolással adják le, valamint a csomagoláson és az alkotásokon is fel legyenek tüntetve a következő adatok: alkotó (név, cím) és a mű címe.

 

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!