Hirdetés
Túl a városon 2018. április 16. 19:04

Sneider Tamás pert vesztett Ujhelyi Istvánnal szemben 

A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfői első fokú ítélete felmentette Ujhelyi István EP-képviselőt a rágalmazás és becsületsértés vádja alól.

Hirdetés

Az eljárást Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke kezdeményezte az MSZP politikusával szemben. Ujhelyi még egy 2014-ben adott tévéinterjújában kifogásolta, hogy Sneiderből a magyar Országgyűlés egyik alelnöke lehet, mondván a jobbikos politikus korábban egy maffiaszerű szkinhed szervezetnek volt a helyi vezetője, ráadásul egy cigány ember sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmény miatt el is ítélték korábban. Sneider a per során bocsánatkérést várt az MSZP politikusától, Ujhelyi azonban több alkalommal is világossá tette: olyan kibékíthetetlen erkölcsi, politikai és világnézeti ellentét feszült közte, és a jobbikos politikus között, amely feloldhatatlan.

Ujhelyi István a bíróság döntését követően azt mondta: továbbra is fenntartja azon véleményét, miszerint egy rasszista indíttatású, erőszakos bűncselekményért felfüggesztett börtönre ítélt, szkinhead-múlttal vádolható – és emiatt valós és érdemi megbánást eddig nem mutató – közszereplő egy demokratikus országban nem lehet közjogi méltóság.

„Különösen sorsszerű, hogy épp a Holokauszt magyarországi emléknapján mondta ki a bíróság, hogy Sneider elveszítette az évekkel ezelőtt velem szemben indított pert. Mindig is a kirekesztés és az erőszak üldözője voltam és az is maradok”

– tette hozzá Ujhelyi István.

(Fotó: ujhelyi.eu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság Európai Parlament Jobbik MSZP Ujhelyi István ítélet Sneider Tamás