Művház 2018. április 15. 11:55

Állványerdő borítja a Reök-palotát: megkezdődött a felújítás

A Kölcsey utca felől már állványerdő borítja a Reök-palotát. Szeged legszebb szecessziós épületének homlokzata tíz év után 20 millió forintból újul meg. Június 1-jén a Táblaképfestészeti Biennálával nyit ki újra a palota.

Teljes rekonstrukciót követően tíz évvel ezelőtt nyitották meg a kívül-belül felújított, kiállítóházzá alakított Reök-palotát. Szeged ikonikus épületének homlokzata azonban mára alaposan megkopott, itt-ott már a vakolat is hullani kezdett – a palota homlokzata újból tatarozásra szorult.

Szeged közgyűlése tavaly nyár elején döntött arról, hogy 20 millió forint plusztámogatást ad az intézménynek az elmúlt évtizedben megkopott külső homlokzat rekonstrukciójára.

A kiállítóház vezetői tavaly úgy döntöttek, a munkálatok csak az idén tavasszal kezdődik el, hogy azok ne zavarják a jubileumi év nagyszabású kulturális rendezvényeit.

Húsvét után meg is kezdődött a szecessziós épület felállványozása. Akik a hét végén a Kölcsey utca felé sétálták, már láthatták is, hogy az épület egy részét állványerdő borítja: megkezdődött a homlokzat rekonstrukciója.

A kiállítóházban nem állt meg teljesen az élet.

Miközben az épület belül is átesik egy tisztasági festésen, a Fesztivál Jegyiroda zavartalanul üzemel, és a REÖK Stúdiószínpadon tartandó színházi előadásokra is várják az érdeklődőket.  

A kényszerszünetet követően a palota június 1-jén nyit ki a szegedi fesztiválnyár egyik legnagyobb kulturális eseményével, a 17. Táblaképfestészeti Biennáléval, amelyet július 7-ig láthatnak majd a szegediek és a város vendégei.

 

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!